NA ULICI: Migranti vrše veliku nuždu pred ljudima u centru Beograda! (FOTO/VIDEO)

NA ULICI: Migranti vrše veliku nuždu pred ljudima u centru Beograda! (FOTO/VIDEO)

Društvene mreže u Srbiji zgrozilo je ponašanje migranata koji vrše veliku nuždu ispred ekonomskog fakulteta u sred bela dana i to na samo minut hoda od NVO centra za prihvat azilanata. Kako svedoči jedna Beograđanka ne radi se o izlovanom incidentu već o ustaljenoj praksi migranata, a naši građani su zbog kontinuiranih problema sa migrantima i ugrožene bezbednosti, počeli da prodaju svoje stanove i da se sele iz u druge krajeve grada gde nisu stacionirani migranti.  

Jedan Beograđanin odlučio je da fotografiše problem koji stanovnici grada imaju već godinama, a to je vršenje nužde od strane migranata na javnom mestu.

Na fotografiji uslikanoj u najstrožijem centru srpske prestonice, u parku ispred ekonomskog fakulteta vidi se migrant koji je skinuo pantalone i vrši veliku nuždu na travnjaku.

Pored nedoličnog ponašanja migranta, jedan detalj sve pogoršava, a to je da se sve odvija na samo minut hoda od centra za prihvat migranata takozvanog Miksališta, koji prima migrante.

Studenti ekonomskog fakulteta su proteklih godina imali velike probleme sa migrantima koji su doveli toga da studenti najave protest kao bi ostvarili svoje pravo na bezbedno studiranje, ali im je grad Beograd obećao da će migranti biti iseljeni iz parka što se i nekoliko godina nakon obećanja nije desilo. Između ostalog u parko je bilo i problema zbog seksualnog uznemiravanja studentkinja od stane migranata.

Redovno vrše nuždu u parku

Građani su zgroženi ovakvim ponašanjem stranaca u njihovom gradu, a ne radi se o izlovanom incidentu već o ustaljenoj praksi, a pored nužde ,igranti za sobom ostavljaju veliku količinu đubreta po centru. Evo šta kažu Beograđani iz prve ruke:

„2015 i 2016 mugranti su vršili nuždu u parku bez ikakvog srama, sada to praktično ne rade već rade sporadično. Mi smo se tih godina suočili sa jezivim problemom, da je bukvalno cela Sava Mala smrdela na izmet. 2016 godine grad Beograd je na kraju odlučio da prekopa ceo park i da ga dezinfikuje. To je trajalo mesec-dva dana, ali ih to nije sprečavalo da to i dalje radem, ali u manjem obimu“ kaže žena koja živi u blizini parka.

Beograđani se iseljavaju kao nekada na Kosovu

Iskustva Beograđana kažu da sve manji broj njih želi da živi u kraju u kome su stacionirani legalni i ilegalni migranti. Uprkos visokom porezu u delu grada koji se tretira kao ekstra-zona, bezbednost poreskih obveznika nije zagarantovana, pa mnogi prodaju svoje stanove.

Mogu da kažem na osnovu iskustva, pošto sam pričao sa ljudima na Kosovu ništa se drugo ne dešava sada u Sava Mali nego ono isto što se dešavalo na Kosovu. To je centar grada koji se čisti od Srba, sa namerom da se u njega usele Pakistanci i Avganistanci – kaže Tomislav Crnogorac autor radio emisije Profilisanje na radiju Serbona.

Bacaju pasoše da bi lagali kako su Sirijci, nadležne neinteresuje.

Jedna Beograđanka koja živi u blizini Zelenog venca kaže da NVO gledaju na migrnate kao na biznis i da im je u cilju da ih što više prime, a u svemu tome se radi sa manipulacijom pasoša.

Naime migranti kada dođu u Srbiju bacaju svoje putne isprave i lažu da su Sirijci, kako bi igrali na kartu saosećanja kod lokalnih organa. U okolini ekonomskog fakulteta se mogu videte gomile pasoša u kantama za đubre, dok nadležne organe ne interesuju prijave građana.

Pročitajte još: 
Migranti šetaju goli i vrše nuždu po groblju u Loznici?!
BILA JE ŽIVA I SVESNA DOK SU JE SEKLI: Sud otkrio kako su migranti raskomadali Italijanku!
KAD ZAVLADA DESNICA: Italija usvojila zakon, smete da ubijete lopova u svojoj kući!

„Zvali smo policiju koja otprilike nije bila zainteresovana, da te dokumente pokupi. Ono što je nas jednostavno zabezeknulo, to je da smo se u jednom trentuku osetili potpuno prepušteni milosti i nemilosti nevladinog sektora i migranata“ – kaže Beograđanka.

U rad sa migrantima je umešan i ozloglašeni fond za otvoreno društvo miljardera Džordža Soroša koji je prema svojoj autobiografiji, kao mladić učestvovao u nacističkom progonu Jevreja u Mađarskoj.

Beograđani se žale i na rad komunalne policije

Dok se Komunalna policija sklanja iz parka kod ekonomskog fakulteta da ne bi iritirala migrante koji u buljucima nadiru sa svih strana, domaća goveda im daju primer kako se koriste javne površine, kao javni toaleti. A komunalaca nigde ni na vidiku – napisao je Beograđanin koji je fotografisao migranta.

Beograd, centar metropole, 29.3.2019. negde oko podneva….park Luke Ćelovića-Trebinjca. Sad se u grobu prevrće – kaže ogorčeni stanovnik centra Beograda.

 

 

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite