Imigrant sa autističnim dečakom napastvovao 11 žena, kazna 60 sati dobrotvornog rada!

Imigrant sa autističnim dečakom napastvovao 11 žena, kazna 60 sati dobrotvornog rada!

Švedske vlasti odbile su da deportuju iranskog imigranta koji je seksualno napastovao 11 žena u manje od dve nedelje.

Foto: Pixabay

Said Rendi je izvršio napade između 28. januara i 11. februara u gradu Uppsala. Žene je napadao sa leđa noseći hiruršku masku na licu, piše Nyheter Idag.

Iranac je na kraju uhapšen jer je automobil koji je koristio tokom napada bio u vlasništvu oštinskih vlasti. Ironično, Rendi ga je dobio na korištenje za brigu o mladom autističnom dečaku koji je bio sa njim u vreme hapšenja.

Policija ga je povezala sa svih 11 napada preko GPS odašiljača u automobilu, tvrde tužitelji.

Devet od tih incidenata smatra se seksualnim napadom, dok se dva smatraju ozbiljnijim kaznenim delima, a tokom jednog od njih Rendi je pokušao gurnuti prst u anus jedne od žrtava.

List Nya Tider navodi kako je Rendi tokom suđenja tvrdio da nije ozbiljno shvatio optužbe jer se u Iranu takvi oblici seksualnih napada navodno ne smatraju ozbiljnim.

Ironično, Rendi je dodao kako se preobratio na – hršćanstvo te da je aktivni član međunarodne hršćanske evagnelističke organizacije Reč Života (Word of Life Fellowship).

Rendi je u tipično švedskom stilu osuđen samo na uslovnu kaznu i 60 sati rada za opšte dobro i novčanu kaznu nepoznatog iznosa, uprkos pokušajima tužitelja da se dva ozbiljnija incidenta klasificiraju kao pokušaj silovanja. Sud je takođe odbio zahtev za njegovu deportaciju.

Tužitelj Pontus Melander izjavio je kako će najverovatnije uložiti žalbu na presudu jer je kazao kako smatra da zločini nisu ispravno klasifikovani.

Izvor: Dnevna Gazeta/Nyheter Idag.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite