ODVRATNI RASIZAM: Misicama poručili da je problem to što su Belkinje! (FOTO)

ODVRATNI RASIZAM: Misicama poručili da je problem to što su Belkinje! (FOTO)

Nova forma rasizma širi se kontinentom, ovoga puta rasne predrasude se uperene prema osobama koje pripadaju većinskoj populaciji, a njegovo opravdanje je multi-kulturalizam i različitosti, iako se u osnovi sve svodi na težnju da se ljude treba tretirati nejednako na osnovu boje kože.

Izbor za mis Škotske našao se pod optužbama da nije dovoljno multikulturalan, zbog toga što su sve takmičarke bile bele boje kože.

Tviter je zahvatila lavina uvredljivih statusa i optužbi na račun takmičenja, što od pripadnika manjinskih populacija, ali isto tako od Škotlanđana koji su poverovali u teoriju zavere da je takmičenje namešteno tako da bi u njemu učestvovale samo bele žene.

Takmičarke:

Uprkos širenju predrasuda na društvenim mrežama i fanatičnim zahtevima da se izbor ubaci takmičarke različitog porekla, činjenica je da Škotsku čini 96% ljudi bele boje kože, pa samim time misice reprezentuju demografsko stanje stanovništva u Škotskoj.

Jedan od zavereničkih statusa Iana Robertsona sakupio je na hiljade sviđanja i veliki broj deljenja uprkos kritici osoba samo na osnovu njihove boje kože.

Kako izgledaju izbori za mis i različitost u Africi

U praksi izbori za mis širom sveta reprezentuju demografsku sliku populacije u toj zemlji. Tako u Gani, Zimbabveu, Keniji, Nigeriji ili Jamajci nije bilo ni jedne takmičarke evropskog porekla.

Izbor za mis Gane

Izbor za mis Zimbabvea

Izbor za mis Kenije

Izbor za mis Nigerije

Izbor za mis Jamajke


Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite