BUREK POLITIKA: NVO se okupile ispred pekare u Borči, protivnici ih prozvali „burekari“ (VIDEO)

BUREK POLITIKA: NVO se okupile ispred pekare u Borči, protivnici ih prozvali „burekari“ (VIDEO)

NVO aktivisti i pripadnici više političkih stranaka okupili su se danas isred pekare Roma u Borči kako bi pokazali podršku vlasniku pekare koji je optužen za promociju simbola dvoglavog orla koji koriste sledbenici ideje Velike Albanije, a na skupu su se okupili i građani koji su protiv ovakvog vida davanja podrške.

Nekoliko desetina aktivista nevladinih organizacija, došli su iz centralnog Beograda u naselje Borča kako bi pokazali podršku Albancu koji se našao pod optužbama da promoviše ultra-nacionalističku ideju velike Albanije.

Među okupljenima upadljivi su pojedinci u majicama NDM BGD političke organizacije Ne davimo Beograd.

Pored onih koji su došli da podrže albanskog pekara, ispred pekare okupli su se i građani Borče koji su protiv podrške vlasniku pekare. Skup je prošao bez incidenata, ali su protivnici protesta više dobacivali NVO aktivistima da su „Burekari“.

Gepostet von Tanja Jelicic am Freitag, 3. Mai 2019

Lagao da nije znao za dvoglavog orla

Nekoliko desetina građana okupilo se pre nekoliko dana ispred pekare „Roma“ u beogradskom naselju Borča, protestujući što je jedan od zaposlenih tog objekta objavio na Fejsbuku fotografiju na kojoj rukama pokazuje dvoglavog orla, simbol Velike Albanije

Vlasnik pekare Mon Đuraj se nakon protesta oglasio i ogradio od sporne fotografije i postupka koji je njegov zaposleni učinio.

Podsetimo, nakon incidenta ispred njegove radnje, Đuraj je snimio video-klip u kojem se izvinio građanima, ali i ogradio o postupak zaposlenog.

– Ograđujem se od takvog postupanja svog zaposlenog, ni na koji način nisam dao podršku niti motiv da se tako nešto uradi. Nisam bio prisutan kada je nastala ta fotografija, ona nije nastala tokom radnog vremena niti u radnom prostoru, niti u mom bližem okruženju i ja ni na koji način nisam povezan sa takvim postupanjem – rekao je on pre nekoliko dana.

Đuraj je iz Prizrena, živeo je u Švajcarskoj, a od pre osam godina je u Borči, gde je otvorio pekaru. Pekara je trenutno zatvorena iz bezbednosnih razloga.

Izvor: Dnevna Gazeta/Govori Srbija

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite