GNEV PREMA IZVRŠITELJIMA ESKALIRA: Istukli javnog izvršitelja tokom iseljenja

GNEV PREMA IZVRŠITELJIMA ESKALIRA: Istukli javnog izvršitelja tokom iseljenja

Aleksandra Vulovića, javnog izvršitelja, napala su nepoznata lica prilikom sprovođenja pravnosnažne i izvršne odluke suda, saopštila je Komora javnih izvršitelja. 

Foto: Pixabay

Fizički napad na javnog izvršitelja Aleksandra Vulovića dogodio se juče prilikom prinudnog iseljenja u Beogradu.

Komora javnih izvršitelja najoštrije osuđuje napad na javnog izvršitelja Aleksandra Vulovića i apeluje na nadležne organe da preduzmu potrebne mere i odgovorno lice za napad privedu pravdi.

„Ovaj događaj je još jedan u nizu sve učestalijih napada i pokušaja da se nasilnim putem sprečavaju sudski postupci i javni izvršitelji onemogućavaju u preduzimanju radnji u okviru javnih ovlašćenja koje im je poverila Republika Srbija, i koje su zakonski dužni da preduzimaju“, saopštila je Komora javnih izvršitelja.

Poručuju da su kao profesionalno udruženje javnih izvršitelja, više puta ukazivali, kako nadležnim organima, tako i javnosti, na okolnosti u kojima izvršitelji obavljaju svoju delatnost.

Dodaju da su izvršitelji izloženi raznim vidovima pritisaka i napada, koji su, kako navode, usmereni na sprečavanje i ometanje sprovođenja izvršenja.

„Očekujemo da će nadležni državni organi preduzeti potrebne mere radi privođenja pravdi počinilaca ovog napada, kao i radi obezbeđenja svih uslova za nesmetano i bezbedno obavljanje poslova iz nadležnosti javnih izvršitelja“, navode u saopštenju.

Izvor: RTS

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite