KRIZA SLOBODE GOVORA: Fejsbuk u jednom danu obrisao najpopularnije anti-globaliste! (VIDEO)

KRIZA SLOBODE GOVORA: Fejsbuk u jednom danu obrisao najpopularnije anti-globaliste! (VIDEO)

Kompanija Fejsbuk danas je obrisala profile i stranice velikog broja blogera koji imaju anti-globalističke stavove i zalažu se za apsolutnu slobodu govora, među kojima su novinar Milo Janopulos, Pol Džozef Votson i Laura Lumer.

Firma u vlasništvu Marka Cukerberga, obrisala je naloge koji su imali na stotine hiljada pratilaca pod izgovorom da ugrožavaju bezbednost na društvenoj mreži.

Radi se o javnim ličnostima koje pripadaju desnom političkom spektru, a Votson koji je imao najviše pratilaca se već oglasio o brisanju na svom Jutjub kanalu.

Pol Džozef Votson ističe da mu nije dato ni objašnjenje zašto je zbranjen od strane kompanije Fejsbuk i njene ćerke firme Instragram.

Novinar kaže da su on i druge osobe sa spiska stavljeni na listu sa teroristima, trgovcima ljudima, masovnim i serijskim ubicama jer kritikuje liberale, dok Fejsbuk dozvoljava naloge ekstremno levičarskih grupa kao što su Antifa, koja se javno zalaže za nasilje nad neistomišljenicima.

Mediji su o čistki obavešteni sat pre vremena pre zabrane. Kako Vatson ističe radi se o istim main-stream medijima koji su lobirali da se konzervativci ućutkaju. Pre Votsona najpoznatija ličnost koja je zabranjena sa Fejsbuka bio je novinar kompanije Infowars Aleks Džons, inače saradnik Pol Džozef Votsona.

„Mislili ste da će prestati sa Aleks Džonsom, mislite da će ovo prestati samnom, mislite da će ovo prestati sa Fejsbuk nalozima“ upozorava novinar. Votsonov Jutjub nalog je jedina društvena relevantna platforma sa koje nije obrisan, a na njemu ima 1.6 miliona pratilaca.

U svojom saopštenju firma Marka Cukerberga, saopštila je da će kažnjavati one osobe koje dele materijal zabranjenih ljudi osim ako se on ne podeli u takvom kontektsu da se njihove izjave eksplicitno osuđuju.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite