Tramp najavio okršaj sa Cukerbergom zbog diskriminacije desničara na Fejsbuku! (FOTO)

Tramp najavio okršaj sa Cukerbergom zbog diskriminacije desničara na Fejsbuku! (FOTO)

CNN nije obrisan sa Fejsbuka uprkos teorijama zavere o Ruskom hakovanju izbora u SAD 2016 koja je dokazana kao netačna i lažnim vestima o oružju za masovno uništenje u Iraku koje su izazvale rati koji je rezultirao smrću 1.2 miliona ljudi, sa druge strane brojni desno orijentisani mediji i novinari zabranjeni su sa obrazloženjem da su u prošlosti širili netačne inforamcije i teroije zavere. 

Američki predsednik Donald Tramp poručio je, povodom odluke Fejsbuka da zabrani profile pojedinih političara i novinara, da prati cenzuru kojom su izloženi američki građani na društvenim mrežama.

„Ovo su Sjedinjene Američke Države i mi imamo ono što je poznato kao sloboda govora. Pratimo i posmatramo, pažljivo!!“, naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Predsednik se oglasio nakon što je Fejsbuk ranije ove nedelje zabranio profile više političara i novinara, navodeći da su oni prekršili zabranu te kompanije koja se odnosi na „opasne pojedince“.

Fejsbuk je ukinuo nalog američkog voditelja Aleksa Džounsa, kao i nalog njegove internet stranice „Infowars“, poznate po, kako navodi AP, promovisanju teorija zavere. Nije precizirano koja su merila za teoriju zavere što je revoltiralo veliki broj korisnika, jer su i main-stream mediji poput CNN nedavno plasirali teoriju zavere da je Rusija hakovala američke izbore ali zbog toga nisu kažnjeni, kao ni za dug istorijat plasiranja lažnih vesti kao što je ona o oružju za masovno uništenje u Iraku koja je izavala velika ratna razaranja.

Kompanija je uklonila i profile desničara Pola Nelena, Mila Jianopulosa, Pola Džozefa Votsona i Laure Lumer.

Tramp je ranije tvrdio da društvene mreže pokazuju predrasude prema konzevativcima, što su te kompanije odbacile kao neistinite tvrdnje.

Izvor: Dnevna Gazeta/Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite