UniCredit banka napušta Fejsbuk zbog neetičkog ponašanja Cukerbergove kompanije!

UniCredit banka napušta Fejsbuk zbog neetičkog ponašanja Cukerbergove kompanije!

Firma u vlasništvu Marka Cukerberga dan nakon kolekitvne zabrane više anti-globalističkih stranica suočila se sa novim skandalom. Italijanska finansijska kompanija UniCredit Group koja ima svoje filijale i u Srbiji, zvanično je najavila kako se od 1. juna povlači sa Fejsbuka, Mesendžera i Instagrama.

Foto: Unicredit bank

„Dragi pratioci, želimo vas obavestiti da nastavljamo da radimo na unapređenju vlastitih kanala kako bismo u budućnosti sa vama imali još kvalitetniju komunikaciju. Zbog predanosti ovom cilju, UniCredit je najavio potpuno povlačenje sa Fejsbuka, Mesendžera i Instagrama od 1. juna. Tako i Zagrebačka banka više neće biti prisutna na Facebooku i Messengeru,“ stoji u objavi na Facebook stranici Zagrebačke banke koja je u vlasništvu italijanske kompanije.

Zagrebačka banka u ovom trenutku ima nešto više od 53.500 „sledbenika“ na Facebooku.

Još prošle godine, šef UniCredita Žan Pjer Mustler naredio je prekid svih veza banke sa Fejsbukom. Razlog tome je skandal sa Cambridge Analyticom i javno eksponiranje „otkrića“ da je ta društvena mreža koristila privatne podatke miliona korisnika u političke marketinške svrhe.

„Fejsbuk se ne ponaša etično… Nećemo ga koristiti dok se ne počne ponašati etički primereno,“ izjavio je Mustler.

Za sprovođenje takve odluke bilo je potrebno, ni manje ni više, čak osam meseci.

Izvor: Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite