KONTRAEFEKAT PODRŠKE NVO: Stotine građana na protestu zbog pekare! (VIDEO)

KONTRAEFEKAT PODRŠKE NVO: Stotine građana na protestu zbog pekare! (VIDEO)

Podrška političkih nevladinih organizacija pekari Roma kao pojedinih lidera političkih stranaka kao što su Marinika Tepić i Borko Stefanović, u zahteve za hapšenje demonstranata očito su imali kontra efekat i dodali ulje na vatru, jer se na novom skupu kojim se zahteva zatravaranje pekara okupilo nekoliko stotina građana, za razliku od prošlog protesta na kome je bilo jedva 20ak. 

Grupa građana okupila se ispred pekare Roma u Borči, zahtevajući da se zatvori pekara, jer je na društvenoj mreži objavljena fotografija radnika kako u centru Beograda rukama pokazuje dvoglavog orla, šiptarski ultra-nacionalistički simbol koji koriste sledbenici ideje Velike Albanije.

Juče su aktivisti više ultra-liberalnih NVO došli u Borču kako bi pokazali podršku albanskom pekaru, a zahtevali su i hapšenje demonstranata zbog navodnog linča, iako na prvom protestu nije bilo nasilja.

Današnji skup organizovan pod parolom “Gde nema poštovanja, nema ni posla”, a okupljeni smatraju da je pokazivanje dvoglavog orla bila provokacija i da zato Mon Đuraj treba da zatvori pekaru.

Ispred pekare Roma okupili su se i stariji meštani Borče, ali i porodice s decom. Organizatori poručuju da nikoga ne mrze, ali da je neprihvatljivo to što je jedan od bivših radnika pekare i brat vlasnika pokazivao dvoglavog orla, ultra-nacionalistički simbol.

Na skupu nije bilo incidenata.

Izvor: N1/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite