VUČIĆ: Kosovo će postati nezavisno, prekinite sa idejom Velike Srbije na Kosovu! (VIDEO)

VUČIĆ: Kosovo će postati nezavisno, prekinite sa idejom Velike Srbije na Kosovu! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji, ali zato što nije prošlo rešenje koje je on nudio. On, međutim, nije precizirao šta je tačno nudio, ni kome. Vučić je takođe rekao da je Kačanik, mesto u autonomnoj pokrajini KiM naše samo u idejama onih koji su za Veliku Srbiju.

Vučić je za televiziju Pink rekao da „ono što je nudio nije moglo da prodje zbog strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obaveštajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“.

On je rekao da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rešenje ni predlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

„Vidite kakvo je to licemerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj predlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sa kad kažem da je propalo kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi, pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni hteli da čujte“, pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da deo opozicije nije izneo svoj predlog o rešavanju kosovskog pitanja.

Velikosrpski političari misle da je Kačanik velikosrpsko mesto.

Vođa SNS govorio je o mestu Kačanik koje se nalazi u Uroševačkom okrugu na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija uz komentar da sledbenici „Velike Srbije“ veruju da je to naša teritorija.

Pročitajte još:
DRSKOST VUČIĆA: Srbi su glupi misle da se Pećka patrijaršija tako zove, jer se tamo pale peći! (VIDEO)
ANKETA: Migranti veruju da su devojke sa kratkim suknjama, krive ako ih siluju! (VIDEO)
VUČIĆ: Mi smo narod kukavica, da izbije rat na Kosovu svi bi bežali od regrutacije! (VIDEO)

Vučić se žalio na reakciju javnosti i odbijanje njegovih planova za Kosovo, nazvavši kritike licemernim.

„Obuhvatajući one koji su za nezavisno Kosovo u celini njegove teritorije i one koji su tobože velike patriote pa će da nam govore kako je i Kačanik Velikosprsko mesto i tako dalje. Jedni su imali zadatak, a drugi imaju rodoljubiva osećanja, ali nedovoljno odgovorna išli ogromnom snagom da sve sruše. Evo uspeli ste“, rekao je Vučić ponovo ne precizirajući kako je uništen njegov plan koji nije objavio javnosti.

Ja vas pitam šta je rešenje sad, osim što će Kosovo biti nezavisno- rekao je Vučić dodajući da to nije njegovom voljom. Kako predsednik Srbije i SNS kaže Kosovo će dobiti nezavisnost na celoj svojoj teritoriji.

Izvor: Dnevna Gazeta/N1

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite