ASANŽOV OTAC: Moj sin je kriv, jer je razotkrio ratne zločine Amerike! (VIDEO)

ASANŽOV OTAC: Moj sin je kriv, jer je razotkrio ratne zločine Amerike! (VIDEO)

Otac Džulijana Asanža, Džon Lipton, okrivio je Sjedinjene Američke Države da žele da se osvete njegovom sinu, jer je Vikiliks otkrio svu destruktivnost američkih ratova, njihovo uništavanje Avganistana, Iraka, Libije i Sirije i činjenicu o milionima ubijenih tokom ovih ratova, prenosi RT.

„Asanž je kažnjen jer je svijetu otkrio veliki narativ svakog gnusnog zločina s kraja 20. veka“, kazao je njegov otac.

Asanžu, koji se trenutno nalazi u zloglasnom britanskom zatvoru pod nadimkom „Mali Gvatanamo“ prijeti ekstradicija SAD, gdje je optužen za „zavjeru za počinjenje kompjuterskog upada“ i navodnog pokušaja da pomogne zviždaču Čelsi Mening.

„Ratni dnevnici i činjenice koje je Mening objavila 2010. otkrili su američke ratne zločine i šokantne detalje o njihovoj spoljnoj politici i civilnim žrtvama“, podsjeća RT.

Za Asanžovog oca nema sumnje da se radi o osveti jer je istina izašla na vidjelo.

On je osudio i Ambasadu Ekvadora.

„Ambasada ga je, kako bi dobila pozajmicu, prodala za novac“, kazao je njegov ukazujući na nedavni zajam u iznosu od 4,2 milijarde dolara koji je Ekvador dobio od MMF-a uoči izrućenja Asanža.

On je pozvao njegove sugrađane da se ustanu na protest.

„Prestanite da pomažete Vladi Australije tako što nećete učiniti ništa, i pomozite da se Asanžu vrati kući, svojoj porodici“, poručio je Australijancima.

IZVOR: IN4S

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite