BIVŠI GRADONAČELNIK ŠTRPCA: Izgleda da je SNS umešan u prljavi posao sa Šiptarima oko MHE!

BIVŠI GRADONAČELNIK ŠTRPCA: Izgleda da je SNS umešan u prljavi posao sa Šiptarima oko MHE!

Brutalno maltretiranje i povređivanje Srba u Štrpcu uzburkalo je domaću javnost. Jedan od prisutnih, Zvonko Mihajlović, poslednji predsednik ove opštine po sistemu R. Srbije, govori o incidentima iz prve ruke.

Ono što Srbi tamo rade jeste borba za elementarna prava čoveka, ono što doživljavaju jeste upotreba sile kako bi se zaštitili interesi privatnika čiji projekat pretida trajno ugrozi ekološku ravnotežu tog kraja i što je još gore, da zagadi pijaću vodu i otme je od stanovnika.

„Srpski narod u Štrpcu već par meseci mirno protestuje u nameri da spreči pokušaj izgradnje MHE. Ti protesti su sve do danas uglavnom bili mirni i bez većih incidenata, iako specijalna Kosovka policija ROSU redovno dolazi i demonstrira silu ne bi li na taj način pokušala da zastraši miran srpski narod koji se bori za svoja elementarna prava, a pravo na pijaću vodu je jedno od elementarnih prava svakog čoveka. Juče je pomenuta policija u želji da pomogne investitoru, izvesnoj MATKOS GRUPI upotrebila silu nad golorukim narodom. Takav potez policije izazvao je revolt kod naroda koji je počeo da se masovno okuplja i pruža sve veći otpor“ kaže Mihajlović.

Kao jedan od meštana i politički aktivan na strani sve manje broja Srba spremnih da stanu u zaštitu nacionalnih interesa, Mihajlović objašnjava šta se dešavalo na protestu na kome je i sam učestovao

„O čemu se zapravo radi? Pomenuta kompanija iz Prištine pokušava da na protivpravan način uzurpira reku sa koje se meštani sela Štprca, njih više od 2.500 snabdevaju pijaćom vodom. U tom prljavom poslu osim takozvane „Vlade Kosova“ koja im je omogućila neophodnu dokumentaciju kršeći sopstvene propise, obilatu pomoć pružila im je i opštinska vlast na čijem se čelu nalazi „Srbi“ iz redova SNS a koji vlast obavljaju u kolaciji sa albanskim partijama. Kako? Tako što je investitoru dala pisanu saglasnost za izgradnju MHE bez ikakve predhodne javne rasprave i upoznavanja građana sa svojim nečasnim namerama.

Da opštinsko rukovodstvo radi otvoreno protivu interesa građana u Štrpcu govori i podatak da nikada i niko iz opštine nije došao među građane i pružio im podršku. Naprotiv, bilo je čak i izvesnih ucena i pretnji zaposlenima u srpskim institucijama da se ni po koju cenu ne smeju pojavljivati na protest što ukazuje na duboku umešanost pomenutih rukovodioca kojima je očito jedino stalo do ličnog a nikako do opšteg interesa“ kaže Mihajlović o još jednom sabotiranju protesta srpskog naroda koji se bori za sopstvene interese i svoj opstanak a od strane SNS funkcionera angaćovanih u separatističkoj vlasti. Ipak, Srbi neće odustati.

„Bez obzira na sve zakazani su novi protesti i oni će trajati sve dok se ne nateraju svi oni koji su izdali protivpravne dozvole za gradnju da iste povuku a narodu ostane reka kao prirodno bogastvo koje vekovima teče i krasi našu opštinu“ navodi Mihajlović siguran u slogu i odlučnost svojih meštana.

Na pisanje nekih medija da je ova MHE u vlasništvu kuma Aleksandra Vučića, Mihajlović izražava sumnju.

„Ne verujem u tu priču ali da će ovi iz „opštine Štrpce“ imati veliki ćar u to nema sumnje. A deo tog ćara može dospeti i do Aaleksandra Vučića“ kaže Mihjlović. Do sada je bilo više medijskih tvrdnji da je rasprodajom srpske imovine na Brezovici, od strane ove iste ekipe, „ćar“ pripao i Aleksandru Vučiću ali i direktoru Kancelarije za KiM, Marku Đuriću koji je prema nekim navodima čak kupio stan od 200 kvadrata samo od dela plena stečenog prodajem državne imovine Srbije.

Večeras je Mihajlović reagovao na svom Fejsbuk profilu naglašavajući da je dobro što je i RTS o tome izvestila ali da nije dobro što su lagali kako bi zaštitili Srbe u separatističkoj vlasti kosovskih secesionista:

„Ohrabruje nas to što je prva vest na drugom dnevniku RTS-1 bila posvećena problemu oko izgradnje MHE u Štrpcu ali na žalost ona ne odgovara u potpunosti istini.

Dakle, nije tačno da je lokalna samouprava izdala bilo kakvu zabranu izgradnje MHE. Istina je da su dali SAGLASNOST za izgradnju koju do dana današnjeg nisu povukli niti pak zakazali vanrednu sednicu SO kako bi o tome raspravljali. Ovo navodi na zaključak da su duboko umešani u prljavi posao oko uzurpacije reke od koje Srbima u Štrpcu zavisi opstanak“.

Po svemu sudeći, Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića ipak je i ovde dobro zagrizla svoj deo kolača i sada ga štiti. A Srbi… snalazili su se vekovima, pa će valjda i ovaj put. Razlika je jedino u tome što do sada nisu imali predstavnike vlasti sopstvene države na strani svojih nerijatelja.

Izvor: Kmnovine.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite