PREVAZIŠLI STALJINA: Vlast pokriva krstove na grobovima, da ne uvrede migrante! (VIDEO)

PREVAZIŠLI STALJINA: Vlast pokriva krstove na grobovima, da ne uvrede migrante! (VIDEO)

Nakon pada levičarsko-komunističke diktature u Istočnoj Evropi, kontinent ulazi u novo mračno doba diskriminacije osoba hrišćanske veroispovesti.

Radikalno liberalna ideologija i ultra-levičarske ideje ne dozvoljavaju ni mrtvima da počivaju u miru. Mali italjinaski grad Pieve di Cento odlučio je da se krstovi na groblju u tom mestu biti prekiju pod izgovorom da ne žele da uvrede „osobe druge vere“ prenosi Il Giornale.

Radi se o gradiću sa svega 7.000 stanovnika koji se nalazi severno od Bolonje, u kome je prisutna tendencija demografske ekspanzije muslimana iako katolici i dalje drže veliku većinu sa 9 od 10 verujućih osoba, koji za sebe kažu da pripadaju katoličkoj crkvi.

Lokalne vernike iznenadila je odluka da se nadgrobni spomenici prekriju crnim čaršafima kako bi se sakrili krstovi na nadgrobnim spomenicima.

Spomenici preminulih Italijana pokriveni su u sklopu renovacije groblja, kako ne bi uvredili migrante, ali su hrišćanski simboli prekriveni i unutar lokalne kapele.

Desnica je odmah osudila diskriminatorsku politiku prema hrišćanima. Forza Italia, stranka Silvija Berluskonija saopštila je da „ako se administracija grada stidi svoje tradicije i kulture, neka se sami sakriju od ostatka sveta umesto što pokrivaju hrišćansku ikonografiju“.

Predsednica stranke Italijanska braća, Đrođia Meloni, osudila je potez lokalnih zvaničnika „Sa izgovorom da žele da pokažu poštovanje prema drugima, pokazali su manjak poštovanja prema hrišćanskoj kulturi i našoj tradiciji, levica je sada prevazišla svaku granicu fanatizma. Ovo je ideološki delirijum“.

Italiju je 2016. pogodio talas protesta kada je levičarska pro-EU vlada Matea Rencija odlučila da pokrije gole statue iz perioda renesanse u italijanskim muzejima, kako bi udovoljila netoleranciji migranata prema evropskoj umetnosti.

Vice premijer Italije Mateo Salvini osudio je pokrivanje hrišćanskih simbola, ističući da takav potez dovodi u pitanje osnove italijansko identiteta. „Poštovanje manjina, ne znači da treba da se odreknemo naših simbola, istorije, kulture i tradicije“.

Zvanični Brisel i EU nisu se oglasili povodom diskriminacije osoba hrišćanske veroispovesti u navedenom italijanskom gradiću.

Izvor: Dnevna Gazeta/RT

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite