VUČIĆ: Ne znam gde su granice Srbije, ali neću da priznam Kosovo u ovim granicama! (VIDEO)

VUČIĆ: Ne znam gde su granice Srbije, ali neću da priznam Kosovo u ovim granicama! (VIDEO)

Predsednik SNS Aleksandar Vučić je tokom emisije Upitnik uputio je niz kontraverznih poruka, od tih da ne zna gde se nalazi granica Srbije, do poruke da neće priznati Kosovo i da mu ne pada na pamet da to uradi „u ovakvim granicama“.Vučić je istovremeno uporno koristio termin GRANICA dok je govorio o takozvanom nezavisnom Kosovu, dok GRANICE imaju isključivo države, a autonomne pokrajine imaju administrativne linije što je zapisano i u Ustavu.  

Vučić (Foto: Jutjub)

Nakon izjava da će Kosovo postati nezavisno u celovitosti svoje teritorije, kao i da je Lazar izgubio Kosovo, a da njega javnost neopravdano napada jer mora da ga prizna, gostujući u emisiji Upitnik Radio televizije Srbije lider SNS, Aleksandar Vučić poručio je da neće priznati Kosovo „u ovim granicama“ poručujući da granice zacrtane u Ustav nisu merodavne.

Vučić je poručio da Srbija nema jasnu granice, jer Ustav Republike Srbije po njegovom stavu nije merodavan kada su u pitanju granice naše zemlje. Predsednik SNS je pored toga upadljivo je koristio reč granica kada je govorio o Kosovu, a granice imaju samo nezavisne države dok pokrajine imaju adminsitativne linje, što je izazvalo lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

Deo snimka o Vučićevom planu o uspostavljanju GRANICE možete videti na sledećem snimku:

Vučić je poručio da je situacija na Kosovu teška i da „stvari treba da se pojednostave, a ne da se obmanjuje naš narod“. Predsednik ipak nije detaljno precizirao o kakvim se obmanama radi.

Predsednik SNS je poručio da nije imao podršku građana za „rešenjem“, ali ponovo nije rekao javnosti koje je bilo njegovo rešenje niti na koji način je odbijeno ukoliko nije ni saopšteno javnosti.

Kontroverznu izjavu o ne priznavanju Kosova, sa specifikacijom na ove GRANICE možete pogledati na sledećem videu:

Pročitajte još:
VUČIĆ: Lazar je izgubio Kosovo, sad mene krivite što moram da ga priznam!
DRSKOST VUČIĆA: Mislite da se Pećka patrijaršija tako zove, jer se tamo pale peći! (VIDEO)
NEMA ULASKA U EU BEZ PRIZNANJA KOSOVA: Vučić dobio vruć šamar od „prijatelja“ iz Nemačke!

Aleksandar Vučić je kao obrazloženje naveo da ne može da govori o rešenju jer ga nije predhodno dogovori sa Albancima i međunarodnim faktorima, objašnjavajući da kao predsednik Srbije u svom načinu rada prvo konsultuje strane faktore, pa zatim našu javnost.

Vučić je ponovo govorio o granicama Kosovo, a granice su termin koji karakteriše samo nezavisne države. On navodi da je imao plan  „o uspostavljanu granice koja bi bila pravedna i pravična“.

Pročitajte još:
PREVAZIŠLI STALJINA: Vlast pokriva krstove na grobovima, da ne uvrede migrante! (VIDEO)
Rodilo se dete Princ Harija i Megan Markl, odlukom roditelja biće transrodno!

Vođa naprednjaka je rekao za RTS da je pokušao da uradi ono što je bilo najteže, ali da njegov plan nije uspeo, još jedanput ne precizirajući šta podrzumeva pod najtežom stvari.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite