NA IVICI TUČE: Naprednjaci bukvalno pljuvali na ljude u centru Beograda! (VIDEO)

NA IVICI TUČE: Naprednjaci bukvalno pljuvali na ljude u centru Beograda! (VIDEO)

Radovi na drugoj fazi rekonstrukcije Trga republike, koji su počeli početkom aprila, uveliko se izvode, ali predsednik opštine Stari grad, Marko Bastać, ne odustaje od ideje da, uz grupu odbornika, blokira mašine sve dok se ne organizuje referendum o radovima koje spovodi gradska vlast.

Ovoga puta, Bastać je otpočeo blokadu koja će trajati puna 24 sata. Međutim, tokom dana u više navrata došlo je do verbalnih ali i manjih fizičkih okršaja na samom gradilištu.

Kada su predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i odbornici te opštine krenuli u novu blokadu radova na Trgu republike, ovoga puta imali su i odbor za doček.

„Neradniče jedan.“

„Lopove jedan.“

„Đubre jedno.“

„Klošaru jedan.“

„Pusti ljude da rade! Za to su plaćeni“

„Kretenu jedan!“

„Što ne radiš? Uzmi motiku u ruke“, dovikivali su okupljeni građani.

Grupa građana koja se protivi blokadi mašina sukobila se prvo verbalno sa Markom Bastaćem, da bi kasnije, prema rečima prvog čoveka opštine Stari grad, došlo i do manjeg fizičkog okršaja.

Bastać nema dilemu da je na delu orkestrirani napad Srpske napredne stranke. On kaže da su ga sa gradilišta izgurali.

„To su provokatori koje je direktno poslao večiti zamenik Goran Vesić, te provokatore je danas predvodio bivši rukometaš Mandić, koji je prvi počeo sa vređanjem i sa napadima na nas. Na početku prilikom prve konferencije za štampu gde su ljudi pljuvali na nas, pretili da će nas pretući lopatama i motkama, a sat vremena nakon toga je šest lica ušlo na gradilište i pokušali da se fizički obračunaju sa nama, pretili nam i u jednom momentu je došlo do guranja koje su započeli oni“, kaže predsedik opštine Stari grad Marko Bastać.

Da će svaki put kada pokuša da zaustavi radove na rekonstrukciji centra srpske prestonice Bastać dobiti krivičnu prijavu – poručuje zamenik gradonačelnika Beograda. Goran Vesić poteze opozicionara koji će ostati na gradilištu 24 sata vidi kao „lošu političku borbu“.

„Što se mene tiče, ja mislim da je to jedan necivilizacijski čin koji šteti svim građanima Beograda, radovi se obavljaju u skladu sa svim dozvolama i naprosto oni treba da budu gotovi do prvog septembra. Bastać ovim ponašanjem samo prolongira te radove i nanosi štetu svim građanima Beograda. Pošto svaki put kada se zaustave radovi, kompanija Strabag, koja je renomirana austrijska kompanija, koja je dobila taj posao, podnosi račun Gradu Beogradu da plati, mi ćemo svaki put poslati njemu, odnosno tražiti da on plati štetu“, poručuje zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Uprkos tome, predsednik opštine Stari grad kaže da sve do održavanja referenduma na kom će se građani izjasniti o tome šta misle o rekonstrukciji centra Beograda – neće odustati. 16. jun će biti, kaže Bastać, referendumski dan.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite