SALVINI OČITAO LEKCIJU EU: Meni je bitan moj narod, a ne bankari i migranti!

SALVINI OČITAO LEKCIJU EU: Meni je bitan moj narod, a ne bankari i migranti!

U samo jednoj godini migranti u Italiji su počinili 250.000 kriminalnih radnji, od kojih su 55 odsto bile pljačke, 51 odsto ekspolatacija putem prostitucije, 45 odsto iznude, 40 odsto silovanja – 1500 silovanja u jednoj godini!

Italijanski vice-premijer i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini očitao je pravu lekciju iz patriotizma predstavnicima Evropskog parlamenta, naglasivši da će njemu uvek prioritet predstavljati Italijani.

On je upozorio da je Evropska unija postavila pogrešne prioritete i da ne čini ništa da zaustavi nasilje koje je u Evropu došlo sa migrantima. Ministar je naglasio da se uopšte ne radi o ratnim izbeglicama, kako se to obično potcrtava, već o veoma opasnim ljudima.

„Zabrinut sam pre svega kao otac i italijanski građanin. Čujem ovde se traže zahtevi da se primi još migranata ili Hrvatska traži da dobije evro i uđe u zonu šengena“, kazao je Salvini, a zatim upozorio na ono šta on smatra da su pravi problemi EU:

Budite oprezni! U Italiju je prethodnih godina ušlo 600.000 lažnih izbeglica, ne izbeglica iz rata, jer njih šalju kući.

U samo jednoj godini strani građani su počinili 250.000 kriminalnih radnji, od kojih su 55 odsto bile pljačke, 51 odsto ekspolatacija putem prostitucije, 45 odsto iznude, 40 odsto silovanja – 1500 silovanja u jednoj godini!

A šta radi Evropa? Ne radi ništa! Ona uvodi termin ‘klimatskog migranta’ ako da već nismo imali dovoljno problema“, napomenuo je Salvini.

Kritikovao je pogrešne ciljeve EU, kao što je proširenje, umesto da se bori sa gorućim pitanjima njenih građana.

„Diktator Erdogan, koji želi da njegova Turska postane članica EU, ne priznaje genocid na 1,5 miliona Jermena, što predstavlja prvi holokaust u istoriji“, kazao je on i koristeći metaforu pozajmljenu iz sporta, naglasio:

„Sramim se da ovakav čovek može biti dobrodošao u državu kao što je moja, sa svim počastima, i da neko misli da Turska može postati EU članica dokle god nema ubijenih iz ‘Prve lige’ i iz ‘Druge lige’, a u Drugoj ligi su ubijeni Jermeni, ili Italijani u Istri i Dalmaciji koje su ubili Titovi partizani a koje je svako zaboravio“.

Glavni problem Evrope je nezaposlenost, a ne primanje još migranata

„U Evropi danas ima 30 miliona nezaposlenih od kojih 3 miliona u Italiji. Italija ima 5 miliona siromašnih, a čak je 3 miliona oni koji su eksploatisani nelegalnim poslovima.

A Junkerova Evropa pomaže velikim i masakrira male!

Govorim u ime nas malih, koji želimo da zaštitimo našu poljoprivredu, pirinač, ulje, mlijeko, pšenicu, ribu, naš način života.

Problem nije populizam, nacionalizam, ksenovofobija, rasizam. Najveći problem je islamski terorizam i nezaposlenost.

Nekoga je strah od Italijana, od izbora, od našeg glasa. Ako se bojite slobodnih izbora to znači da je EU Titanik koji tone“, upozorio je Salvini i poručio:

„Ili će se Evropa promeniti, ili će je građani promeniti!

Za nekoga prvenstvo imaju bankari, multinacionalne kompanije i migranti, ali za mene i moju Ligu na prvom mestu su Italijani!“

Izvor: In4s

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite