PUTIN IH SVE OLADIO: Na paradu nije pozvao Vučića i političare iz Srbije, već borce protiv UČK!

PUTIN IH SVE OLADIO: Na paradu nije pozvao Vučića i političare iz Srbije, već borce protiv UČK!

Na čuvenoj vojnoj paradi 9. maja u Moskvi, ulicama oko Kremlja defilovaće ruski vojnici i najmodernije oružje na svetu. Ipak ono što ovu paradu razlikuje od drugih je činjenica da se Vladimir Putin odlučio da pozove srpske junake, a ne političare!

Ove godine će po odluci predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina Srbiju u Moskvi na Dan pobede nad fašizmom predstavljati, slučajno ili ne srpski junaci koji su se borili protiv NATO snaga 1999. godine.

Tako će u Moskvi biti penzionisani pukovnik Vojske Jugoslavije Zoltan Dani, koji je tokom agresije NATO-a na SRJ oborio ponos američke vojske i čudo tehnike — “nevidljivi” lovac F-117.

Zatim generali Vojske Jugoslavije Božidar Delić i Miroslav Lazović, koji su 78 dana štitili granicu Srbije sa Albanijom na Paštriku i Košarama od upada terorista OVK na čelu sa instruktorima NATO-a.

Njih trojica šetaće zajedno sa predsednikom Rusije ulicama Moskve kao deo “Besmrtnog puka”.

“Besmrtni puk” se zasad održava u više od sto zemalja sveta i više od 500 gradova.

Očekuje se da će u šetnji puka u Moskvi ove godine učestvovati oko 1,3 miliona ljudi.

Svake godine na Dan pobede u koloni “Besmrtnog puka” hodaju hiljade ljudi držeći u rukama transparente s portretima svojih rođaka koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovao je i ranijih godina u akciji “Besmrtni puk” u Moskvi, a prošle godine je u šetnji nosio portret svog oca, učesnika Velikog otadžbinskog rata.

Prošle godine zajedno s Putinom šetao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali ove godine nije dobio poziv da učestvuje u manifestaciji kao ni drugi političari iz Srbije.

Izvor: Espreso.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite