SRBIJA JE DRŽAVA FAŠIZMA: Žene u crnom pevale na albanskom u centru Beograda! (VIDEO)

SRBIJA JE DRŽAVA FAŠIZMA: Žene u crnom pevale na albanskom u centru Beograda! (VIDEO)

Kada bi ste samo čuli izjave bez da vidite snimak pomisli bi ste da slušate radio prenos iz Srbije 1943. Fašizam je relevantna pretnja, on je svuda oko nas tvde Žene u Crnom o ideologiji koja je zamrla 1945 samoubistvom Hitlera i ubistvom Musolinija. Pored toga političke aktivistkinje tvrde da je prisutna fašizacija države. 

Sledbenici političke nevladine organizacije Žene u crnom, organizovali su skup protiv fašizma u Beogradu, na kome glavna tema nisu bile fašizam u Nemačkoj, pobeda na istočnom frontu ili iskrcavanje saveznika u Normandiji već fašizam u Srbiji i navodni pogrom Albanaca koji se trenutno vrši u našoj zemlji.

Pripadnici organizacije „Žene u crnom“ i još par srodnih organizacija organizovali su protest i performans ispred Doma omladine u Beogradu, a na skupu se okupilo manje od 20 osoba uključujući i pristune čalnove nevladinih organizacija iz regiona.

U jednom momentu su, kako su rekli, „u znak solidarnosti sa albanskim narodom koji trpi pogrom u Srbiji“ otpevali „Internacionalu“ na albanskom,

Snežana Tabački političarka iz Žena u crnom tvrdi da fašizam navodno nije mrtav i da su kod nas otkrivene bojne „pretpostavke fašizacije“ kaže Tabački bez specifikacije koje su to pretpostavke.

„Mi prepoznajemo određene znamenke fašizma, dakle iako se često govori da je istorijski fašizam mrtav. Mi mislimo, mi smo pronašli pretpostavke fašizacije države i društva“ rekla je Tabački.

Izvor: Dnevna Gazetea/Mediagroup.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite