VUČIĆ SLAGAO BEZ SRAMA: Vozač u Srbiji bilo gde da radi, ima platu 1.000 evra! (VIDEO)

VUČIĆ SLAGAO BEZ SRAMA: Vozač u Srbiji bilo gde da radi, ima platu 1.000 evra! (VIDEO)

Aleksandar Vučić uputio je danas u Nišu niz obećanja građanima. Vođa SNS ponovo je najavio povećanje plata u vojsci i policiji, ali najveću pažnju javnosti skrenula je lažna informacija da vozači u Srbiji bilo gde da se zaposle dobijaju plate od 1.000 evra.  

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Nišu da će ove godine biti značajno povećane plate u policiji i vojsci.

Vučić je, uoči održavanja vojno-policijske parade „Odbrana slobode“, nakon sastanka s komandantima jedinica Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i resornim ministrima, istakao da je namera da se podizanjem plata poveća želja ljudi da ulaze u vojsku i policiju, da pokazuju na taj način ljubav prema državi jer obavljaju najsvetliji zadatak.

Preneo je da je na sastanku razgovarano o primanjima u vojsci i policiji, koja su, kako kaže, danas bolja nego što su bila.

Ukazao je da su sagovornici naveli da su u vojsci i policiji zadovioljni primanjima, ali je dodao da, imajući u vidu težinu poslova koje obavljaju, ona zasigurno nisu na zadovoljavajućem nivou.

Pročitajte još:
Četnici zapalilu zastavu SPO na Ravnoj Gori, sukob sa sledbenicima Vuka Draškovića! (VIDEO)
KOMUNISTI NAJAVILI TERORISTIČKI NAPAD U SRBIJI: Tito vas je ubijao, ali nije dovoljno! (FOTO)
GRADONAČELNIK VENECIJE: Ubićemo svakoga viče Alahu Akbar, teroriste sa Kosova šaljem direktno kod Alaha!

„Moraćemo dalje da povećamo plate policiji i vojsci, jer kako da imamo vozače u vojsci koji bi trebali da prime po 400 evra, kada on bilo gde na tržistu ima platu od 1.000 evra„, rekao je Vučić.

Plate vozača u Srbiji ne samo da nisu 1.000 evra, nego su više nego duplo manje. Primera radi sindikalci GSP nedavno su se bunili zbog toga što plate ne prelaze 45.000 dinara. Ovi podaci se direktno kose sa Vučićevim tvrdnjama da ne samo da vozači primaju 1.000 evra nego da bi tu platu dobili bilo gde.

U periodu februara do novembra 2017. godine iz GSP otišlo je oko 150 vozača zbog niskih plata – kaže Nikola Antić sindikalac iz GSP. – Konkurs za nove vozače autobusa već tri godine je stalno otvoren. Mesečno se zapošljava po deset novih šofera, ali ih ode po 20, 30. Loši su uslovi rada, a plate ne prelaze 45.000. Najteže je kad su godišnji odmori i bolovanja, jer tada ni slobodne dane nemaju zbog manjka ljudi. Zato i ne čudi što odlaze.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tanjug/Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite