VUČIĆEV KADAR: Policija uhapsila predsednika opštine Požega, sa rukovodstvom! (VIDEO)

VUČIĆEV KADAR: Policija uhapsila predsednika opštine Požega, sa rukovodstvom! (VIDEO)

Predsednik opštine Požega Milan Božić kao i vrh tog opštinskog rukovodstva uhapšeni su jutros.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevuuhapsili su M.B. (1957) funkcionera opštine Požega, Z.M. (1970) funkcionera Skupštine opštine Požega i V.M. (1970) odgovorno lice Opštinske uprave opštine Požega, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, uhapšen je i V.G. (1970) odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina Gorski Ivanjica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Kako se sumnja, M.B., Z.M., i V.M. su u periodu od 2017. do 2018. godineu četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega, odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Na ovaj način su preduzetničkoj radnji „Gorski“ pribavili korist od 1.360.000 dinara,a Opštinskoj upravi opštine Požega pričinili štetu u tom iznosu.

Takođe, osumnjičena Z.M. je prilikom izvođenja molerskih radovaza opštinu Požega, od izvođača radova u višenavrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu.

Osumnjičeni V.G., jeu postupku javne nabavke male vrednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotnozakonu, dogovarao sa drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge. Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno – tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

U ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene Z.M. pronađeni su pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja pripadaju njenom suprugu M.M. za koje nema dozvolu. Njemu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite