FARAŽ RASTURA EU: Nova anti-EU stranka popularnija od laburista i konzervativaca zajedno! (FOTO)

FARAŽ RASTURA EU: Nova anti-EU stranka popularnija od laburista i konzervativaca zajedno! (FOTO)

Nova anti-autoritarna stranka koja se zalaže za vraćanje suvereniteta sa Brisela na nivo nacionalne države, protivi se ilegalnoj migraciji i zalaže se za izlazak iz EU, postala je ubedljivo najpopularnija politička snaga u Britaniji. 

Najdžel Faraž izazvao je politički zemljoters u Velikoj Britaniji. Bivši predsednik UKIP-a osnovao je svoju novu stranku u aprilu, a prema poslednjem istraživanju ona ima podršku više glasača nego Laburisti i Konzervativci zajedno!

Bregzit partija, uživa veću podršku od dve istorijski najjače stranke u Britaniji, prema novom istraživanju javnog mnjenja, a to bi moglo da zauvek promeni igrače u dvopartijskom sistemu u Velikoj Britaniji, koji se uvek svodio na rotaciju Konzervativne i Laburističke stranke na vlasti.

Nova stranka sa 34% glasova ima veću podršku glasača pred EU izbore od laburista sa 21% i konzervativaca sa 11%. pokazuje istraživanje agencije Opinium.

Istraživanje na uzorku od 2.004 ispitanika pokazuje da će se ovi glasovi dobrim delom pretočiti i na izbore za parlament Velike Britanije. 28% ispitanika reklo je da će podržati Laburiste, 22% konzervativce, a 21% Bregzit partiju.

Faraž je izraziti protivnik EU i borac protiv migratskog nasilja, a nakon višegodišnje pauze vratio se u politiku kako ističe da spreči izdaju Bregzita.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite