MERKELOVU OPSEDA DUH HITLERA: Članice EU da se podčine Briselu, želi jedan Rajh!

MERKELOVU OPSEDA DUH HITLERA: Članice EU da se podčine Briselu, želi jedan Rajh!

Jedan narod, jedan vođa, jedan Rajh – Evropska super-država. Bila je maksima nemačkog kancelara Adolfa Hitlera i plan za Evropu. Ideja da evropske države treba da prepuste svoj suverenitet jednom autoritarnom centru našla je polodno tlo u sadašnjoj kancelarki Nemačke Angeli Merkel. 

Angela Merkel je održala je govor u kojem je naglasila potrebu pružanja više vlasti Evropskoj uniji, piše nemački dnevni list Die Welt. Konkretno, kancelarka je istakla kako bi evropske zemlje trebale biti spremne poveriti svoje suverenitete Evropskoj uniji.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron su se složili kako bi EU u budućnosti trebala dobiti više vlasti, a to zahteva ustupke svih njenih država članica, piše Die Welt.

Makronu se svidela izjava Angele Merkel koja je govorila o predaji nacionalnih suvereniteta evropskih zemalja Evropskoj uniji, piše nemački list.

“Nacionalne države danas moraju – kažem, moraju – biti spremne dati svoju suverenost “, rekla je Merkel u sredu, govoreći na sastanku Fondacije Konrad Adenauer na događaju na temu “Parlamentarizam između globalizacije i nacionalne suverenosti”.

Međutim, Merkel je ovu izjavu ublažila izjavom kako to, naravno, treba provesti “organizovano”.

“Države uvek trebaju biti odgovorne za sklapanje takvih sporazuma, a odluku prvo mora doneti jedan ili drugi nacionalni parlament”, dodala je nemačka kancelarka.

Pročitajte još:
VUČIĆ SLAGAO BEZ SRAMA: Vozač u Srbiji bilo gde da radi, ima platu 1.000 evra! (VIDEO)
Četnici zapalilu zastavu SPO na Ravnoj Gori, sukob sa sledbenicima Vuka Draškovića! (VIDEO)
GRADONAČELNIK VENECIJE: Ubićemo svakoga viče Alahu Akbar, teroriste sa Kosova šaljem direktno kod Alaha!

Die Welt podseća da je ranije nemačka kancelarka održala govor u Bundestagu, upozoravajući kako je u vezi s kontroverznim imigracijskim ugovorom Ujedinjenih nacija protiv nacionalizma.

“Neki veruju da se mogu nositi sa svim i sami misliti samo o sebi. To je čisti nacionalizam. To nije patriotizam. Patriotizam je kada drugi računaju na interes Nemačke i prihvataju situacije od kojih svi imaju koristi”, rekla je nemačka kancelarka.

U nedelju je francuski predsjednik Emanuel Makron održao govor u Bundestagu i zahtevao “više Europe” i vidljiviji prenos nacionalnih suvereniteta Europskoj uniji.

Prema njegovim rečima, svaka bi država, ali zajedno s drugima, trebala imati priliku donositi odluke o inostranoj i razvojnoj politici i pitanjima migracija, piše Die Welt.

Izvor: Dnevna Gazeta/Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite