OPOZICIJA: Kad dođemo na vlast zabranićemo rad SNS, Radikala i SPS! (VIDEO)

OPOZICIJA: Kad dođemo na vlast zabranićemo rad SNS, Radikala i SPS! (VIDEO)

Vladimir Gajić  funkcioner Narodne stranke najavio je da će ukoliko dođu na vlast pokrenuti postupak lustracije kako bi se zabranile SNS, SPS i SRS. 

Funkcioner Narodne stranke Vuka Jeremića, advokat Vladimir Gajić rekao je da je svestan da opozicija ne uživa poverenje građana, te da je zato Srbiji potrebna šira opoziona forma, neka vrsta demokratskog nacionalnog veća, u kome bi bili akademici, profesori, studenti i kompetentni pojedinci.

Gajić je to rekao na večerašnjem protestu “1 od 5 miliona” u Beogradu, na kojem se pored njega obratio i glumac Hadži Nenad Maričić.

Gajić je rekao da je stajao kod Miloševe česme i pre 30 godina i da se od tada ništa suštinski nije promenilo.

– Sada znamo šta je propušteno 5. oktobra i šta je trebalo da bude 6. oktobra – rekao je Gajić i naveo da jedan od prvih koraka treba da bude lustracija.

Učesnici su zatim, od Terazijske česme, krenuli u tradicionalnu šetnju, do takozvane „slobodne zone“ u Pionirskom parku.

Jedan od retkih istorijskih primera lustracije bila je zabrana bavljenja politikom i obavljanja javnih funkcija bivšim članovima BAAS partije Sadama Huseina.

Ipak ovaj potez odrazio se negativno na celo društvo i stvorio plodno tlo za regrutaciju terorista i brojni stručnjaci smatraju da je bio jedan od glavnih faktora za veliku podršku ISIS-u u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite