(VIDEO) Ministarka bez dlake na jeziku: Devojke strahuju zbog migranata! Narkomanija, HIV i hepatitis su pogoršali epidemiološku situaciju…

(VIDEO) Ministarka bez dlake na jeziku: Devojke strahuju zbog migranata! Narkomanija, HIV i hepatitis su pogoršali epidemiološku situaciju…

Među 5 do 6 hiljada migranata devedeset posto su to mladići od 15 do 30 godina starosti, a među njima imamo HIV pozitivne, aktivnu tuberkulozu, hepatitis B i C…

Ministarka zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović potvrdila je da je usled migrantske krize alarmantna higijensko-epidemiološka situacija u Unsko-sanskom kantonu.

”Među 5 do 6 hiljada migranata devedeset posto su to mladići od 15 do 30 godina starosti, a među njima imamo HIV pozitivne, aktivnu tuberkulozu, hepatitis B i C”, kazala je Ćemalović, koja u ponedeljak sudeluje na tematskoj sednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH posvećenoj migrantskoj krizi. Pored toga ministarka ističe da u migrantskom centru bira među migrantima ima puno homoseksualaca.

Ističe da se u jednoj hali gde je smešteno 2.000 migranata epidemiološka situacija ne može kontrolisati. ”Imamo 800 slučajeva svraba”, kaže Ćemalović, dodajući da među migrantima ima i veliki broj zavisnika o narkoticima. ‘

‘Doktori hitne medicinske pomoći su 80 posto migrantima na usluzi, a 20 posto građanima”, istaknula je Ćemalović. Kako dodaje, imaju dovoljan broj lekara i žele da drže situaciju pod kontrolom, ali je najveći problem finansijski.

Pročitajte još:
OČAJNI APATINCI MOLE DRŽAVU: Plašimo se, zaštite nas od migranata! Zašto diraju našu decu i žene?
(VIDEO) Migrant preti Srbima, sećićemo vam glave zajedno sa Albancima! Vadićemo vam organe…
VIKTOR ORBAN: Zapad čekaju tmurna vremena, budućnost Evrope su Mađarska, Poljska, Češka…

”U Kantonalnoj bolnici u Bihaću kapacitet je dovoljan i prepun koji je vezan za domicilno stanovništvo. Uz pojavu bilo kojih zaraznih problema Infektivni sejtir nije u mogućnosti primiti sve obolele”, rekla je Ćemalović.

Poručila je da su migranti faktički okupirali Bihać, gde se više ne može videti običan građanin.

”Devojke se iz straha ne mogu normalno kretati ulicama jer se boje migranata. Oni su upravo jednoj devojčici koja im je kao volonter donosila hranu slomili ruku. Zaista se mnogo toga događa i zato nam je preko potrebna pomoć”, kazala je Ćemalović.

Na sednici se očekuje usvajanje zaključaka, kojim bi Federacija BiH adekvatno odgovorila na trenutne izazove s kojima se suočava Unsko-sanski kanton usled migrantske krize.

Izvor: Narod.hr

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite