CNN KIPTI OD BESA: Tramp nahvalio Orban i obračun sa ilegalnom migracijom! (VIDEO)

CNN KIPTI OD BESA: Tramp nahvalio Orban i obračun sa ilegalnom migracijom! (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp sastao se juče sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom uprkos pozivima pro-migracionih poslanika da to ne uradi. Veliku pažnju javnosti skrenulo je kranje agresivno izveštavanje pro-liberalne TV CNN.

Tramp je izjavio da Orban radi „izvanredan posao“ na funkciji premijera i da su njih dvojica slični pošto su obojica „malo kontroverzni“: „Međutim, to je u redu, radite izvanredan posao i vaša zemlja je bezbedna“, rekao je Tramp obraćajući se Orbanu.

Opozicioni kongresmeni su kritikovali Orbanovo „nacionalističko ponašanje“, stav po pitanju bezbednosti granica i migracije kao i „neliberalnu demokratiju“ njegove administracije.

„Posao američkog predsednika je da se uvijek zalaže za demokratratske vrednosti a ne da prihvata lidere koji to odbacuju“, naveo je u poruci na društvenoj mreži Tviter senator iz Vermonta i kandidat na predsedničkim izborima 2020. godine Berni Sanders poznat po svojoj radikalno levičarskoj retorici, koju mnogi porede se neo-marksizmom.

Neprofesionalne reportaže na CNN-u

Američka TV CNN poznata po svom izveštavanju koje naginje u korist liberalnim i levičarskim političkim grupama, imala je prilog od 10 minuta o sastanku ispunjen napadima na dvojicu državnika.

CNN je optužio Oraba koji je odneo ubedljivu pobedu na predhodnim izborima za navodnu „eroziju demokratije“ u Mađarskoj.

CNN je takođe izrazio svoju šokiranost time što mađarska policija hapsi migrante koji su kriminalnim putem ušli u njihovu zemlju.

Levo-liberalna televizije je ujedno u svom izveštaju promovisala NVO teorije zavere da Mađari ne daju hranu migrantima, za šta i dalje nema nikakvih dokaza.

Bivši predsedniki Barak Husein Obama koji je bio gajio radikalne stavove o masovnoj migraciji i promovisao ideju „otvorenih granica“, nije se sastao sa Orbanom u toku svog mandata kao ni predsednik Džordž Buš, pa je ovo prva poseta Orbana Beloj Kući u poslednjih 20 godina.

Američka televizija osudila je Orbana zbog bližih odnosa sa Rusijom i unapređenja trgovinskih odnosa sa tom zemljom kao i Kinom.

Tramp je u obraćanju novinarima poručio da je Orban čvrst i da je uradio ispravne stvari o imigraciji.

Snimak izveštavanja CNN možete pogledati na engleskom jeziku u sledećem snimku:

Izvor: Dnevna Gazeta/Srna

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite