Evropejka Vesna Pešić protiv zakona o većim kaznama za pedofile, Igor Jurić joj poslao odgovor! (FOTO)

Evropejka Vesna Pešić protiv zakona o većim kaznama za pedofile, Igor Jurić joj poslao odgovor! (FOTO)

Sociološkinja Vesna Pešić poznata po pro-EU i liberalno levičarskim stavovima, pozvala je poslanike da ne glasaju za tzv. Tijanin zakon, odnosno izmene Krivičnog zakona koje podrazumevaju doživotnu zatvorsku kaznu za ubice dece, na šta joj je otac brutalno ubijene Tijane Jurić, Igor Jurić odgovorio da je zakon usvojen još 2015. godine, a da se sada izmenama poštravaju kazne.

Vesna Pešić, nekadašnja poslanica, smatra da doživotna robija „brutalizuje krivično zakonodavstvo“.

„Poslanici, nemojte glasati za Tijanin zakon, jer menja pojam čoveka kao bića koje podleže promenama i resocijalizaciji. Kazna ne sme biti osveta. Doživotna robija bez prava izlaska, brutalizuje naše krivično zakonodavstvo i, generalno, represiju vlasti“, napisala je Pešićeva na Tviteru.

Na tu objavu, između ostalih, odgovorio joj je i Igor Jurić, pokretač inicijative za takve izmene Krivičnog zakona i otac ubijene Tijane, po kojoj i zakon nosi ime.

„Poštovana gospođo Pešić, uz dužno poštovanje, moram Vam reći da ste zakasnili. “Tijanin zakon“ je odavno usvojen, još 2015. godine. Što se tiče doživotne kazne bez mogućnosti uslovnog otpusta, tražimo ga isključivo za najteže oblike teških krivičnih dela gde su žrtve deca“, odgovorio je Jurić na Tviteru.

Izmene i dopune Krivičnog zakonika i izmene i dopune Zakonika o krivičnom postupku, koje se nalaze pred poslanicama, predviđaju kazne doživotnog zatvora za najteže oblike krivičnog dela kao što su teško ubistvo, silovanje i obljuba nad nemoćnim licem i obljuba nad detetom, maloletnim licem i trudnoj ženi.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite