Marin Le Pen odgovorila na teorije zavere da je Putinov igrač i zapušila usta novinarima…

Marin Le Pen odgovorila na teorije zavere da je Putinov igrač i zapušila usta novinarima…

Predsednica francuske opozicije Marin Le Pen poručila je je za nju uvreda da je neko optužuje da je pod kontrolom Rusije i Putina. Kako ističe iako je za bolje ondose sa Rusijom za nju je neprihvatljivo da je neko naziva Putinovim igračom. 

Liderka francuske desnice Marin Le Pen izjavila je u Talinu da nije pod kontrolom nijedne strane zemlje. Ona se nalazi u Estoniji radi ujedinjenja evropske desnice uoči izbora za Evropski parlament.

Predstavnici iz Italije, Finske i Danske priključili su se Le Penovoj kao i lider pro-nacionalne, antimigrantske estonske Konzervativne narodne partije. Estonski novinari juče su zatražili od Le Penove da prokomentariše napise u pojedinim francuskim medijima da je njena partija primila zajam od češko-ruske banke 2014. godine i o optužbama da je Rusija podržala njenu predsedničku kampanju 2017.

-Nisam pod kontrolom nijedne strane zemlje. Ne zavisim ni od koga, odgovorila je Le Pen.

Upitana o njenim navodno dobrim odnosima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ona je rekla da je pitanje „uvredljivo“ i da ne razume zbog čega toliko insistiranje na Rusiji.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite