Vučić poručuje, patrijarh je razumeo da po pitanju Kosova dolaze „teške odluke“…

Vučić poručuje, patrijarh je razumeo da po pitanju Kosova dolaze „teške odluke“…

Mislim da je patrijarh Irinej razumeo da neko mora da donosi „teške odluke“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon razgovora koji je imao sa vrhom Srpske pravoslavne crkve (SPC), u okviru redovnog zasedanja Sabora SPC.

Vučić je rekao da je na sastanku koji je trajao dva i po sata obavestio Sabor o „svim razgovorima, pregovorima i svim važnim temama“, a fokus je bilo pitanje Kosova.

„Jedan od vladika je rekao: ’Vučiću, šta god da uradiš, bićeš svima kriv.’ Moje je da nastavimo da se borimo, da izvučemo maksimum od svega što možemo da dobijemo za svoj narod, da čuvamo mir i stabilnost, da poštujemo druge“, rekao je Vučić.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, se, prema Vučićevim rečima, govorilo i o odnosima Srbije i Republike Srpske, o memorijalnom centru u Jasenovcu, o zajedničkim udženicima na srpskom jeziku.

„Govorili smo i o odnosima Srpske i Srbije, o dobrim odnosima, jedinstvenom bukvaru za srpski etnički prostor, memorijalnom centru u Jasenovcu, kao i o važnoj stvari, da u Srbiji, a slično je i na srpskim etničkim prostorima, izgubimo 104 čoveka dnevno, jer više umre nego što se rađa“, rekao je Vučić dodajući: „Upozoravao sam na to da nekada nismo bili u punom saglasju sa realnošću, i da nas je to još skuplje koštalo. Ja ne bih voleo da nam se dogode stvari koje su nam se desile u ne tako dalekoj prošlosti“.

Izvor: Slobodna Evropa

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite