SAVEZ DESNIČARA: Tramp naoružava Orbana pregovoraju o novim raketama

SAVEZ DESNIČARA: Tramp naoružava Orbana pregovoraju o novim raketama

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da je sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u ponedeljak u Beloj kući razgovarao o kupovini raketa srednjeg dometa za protivvazdušnu odbranu, kako bi podržao odbranu ključne infrastrukture.

Mađarski premijer je rekao da je najbitnija vojna saradnja dve zemlje i da Mađarska, čija ekonomija raste brže nego većine zemalja u Evropi, sada može da priušti sebi da stvori moćnu vojnu silu.

– Postoje delovi vojnog razvoja u kojima računamo na Amerikance. Kritična infrastruktura mora biti zaštićena u slučaju vojnog napada, a sposobnost Mađarske u tom pogledu je nepotpuna. Ovde nam trebaju rakete za vazdušnu odbranu srednjeg dometa. Pravna procedura za njihovo sticanje je u toku – rekao je Orban.

Orban, čije su bliske veze sa Rusijom i Kinom kritikovali međunarodni partneri, a posebno Vašington, rekao je da želi da izgradi bolje veze sa svim velikim silama.

– Sarađujemo sa Kinezima, Rusima i Amerikancima. Sa njima (Amerikancima) mi smo u vojnom savezu, stoga su te veze jače – rekao je Orban.

Izvor: Tanuug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite