ANTI-SRPSKOM ŠOVINISTI PRETI ZATVOR: Tramp traži istragu protiv Bajdena, ovo je razlog…

ANTI-SRPSKOM ŠOVINISTI PRETI ZATVOR: Tramp traži istragu protiv Bajdena, ovo je razlog…

Džo Bajden podpredsednik SAD pod vlašću Baraka Huseina Obama poznat po šovinističkim izjavama protiv osoba srpske nacionalnosti, mogao bi da se nađe pod policijskom istragom.

Donald Tramp je javno rekao da treba otvoriti istragu povodom „finansijskih veza bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena sa Kinom“.

Verovatno ovo ne bi tražio da je Bajden samo „bivši“. Desna ruka Baraka Obame je i trenutno glavni pretndent na nominaciju Demokratske partije za predsednika SAD.

U intervjuu telekanalu Fox News, aktuelni američki lider, koji će se u novembru 2020-te boriti za drugi predsednički mandat, rekao je za Bajdenove „finansijske veze sa Kinom“ sa kojom je on usred trgovinskog rata: „To je sramota“.

Odgovarajući na pitanje da li je o tim „sramotnim“ vezama potrebno otvarati istragu – s obzirom na to da „kineska vlada ulaže milijarde dolara u Bajdenov porodični biznis“, Tramp je bio kategoričan:

„Stoprocentno je potrebno!“

Po pisanju američkih medija, kompanija Bajdenovog sina, Hantera, zaključila je 2013-te ugovor sa Bankom Kine o investiciji od milijardu dolara. Takođe: da su Hanter i njegovi biznis-partneri osnovali nekoliko firmi koje su uključene u velike, višemilionske poslove sa strukturama koje pripadaju `kineskim vlastima`.

Fox News je sproveo i anketu koja je pokazala da Bajden trenutno ima među biračima 11 odsto veću podršku od Trampa.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite