SAMO SE SRBIJA JOŠ ZALUĐUJE: Anketa pokazala da većina Evropljana želi raspad EU!

SAMO SE SRBIJA JOŠ ZALUĐUJE: Anketa pokazala da većina Evropljana želi raspad EU!

Da li je Srbija poslednja zemlja u Evropi koji se zaluđuje da EU ima budućnost?

Foto: Pixabay

Istraživanje koje je sproveo istraživački centar YouGov u 14 evropskih zemalja pokazalo je da većina Evropljana veruje da će se EU raspasti u sledećih 10 do 20 godina, prenosi Gardian.

Štaviše, najviše ispitanika koji imaju ovaj stav je u Slovačkoj i Francuskoj, kaže se u članku.

Uprkos činjenici da je Evropska unija dosegla rekordne visine u više od četvrt veka, više od polovine Evropljana veruje da će se EU u sledećih 20 godina verovatno raspasti, piše Gardian.

Ti podaci su dobijeni istraživanjem koje je sproveo istraživački centar YouGov Evropskog veća za inostrane odnose u 14 evropskih zemalja: u Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji, Italiji, Holandiji, Austriji, Slovačkoj, Rumuniji, Grčkoj, Češkoj, Mađarskoj, Danskoj, Španiji i Poljskoj.

Tokom ankete, većina ispitanika izjavila je da je kolaps Evropske unije u sledećih 10 do 20 godina “realna mogućnost”.

Najviše ispitanika koji dele ovo mišljenje je u Slovačkoj, čak 66 odsto.

Francuska je odmah iza Slovačke, gde je uoči predstojećih izbora za Evropski parlament stranka predsednika Emanuela Makrona “En Marš!” zaostaje za Nacionalnim ujedinjenjem Marine Le Pen. 58 odsto ispitanika iz Francuske je izrazilo mišljenje da će EU “verovatno propasti u sljedećih 20 godina”.

Najmanje u propast Evropske unije veruju u Švedskoj (44 odsto), Danskoj (41 odsto) i Španiji (40 odsto).

Isto istraživanje pokazalo je probleme s blagostanjem Evropljana. Tako je, između ostalog, samo trećina Nemaca i četvrtina Francuza i Italijana izjavila da su do kraja meseca imali dovoljno novca za nužne troškove, piše Gardian.

Izvor: Gardijan/Dnenva Gazeta/Kurir/Logično.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite