STRAVIČAN TERORISTIČKI NAPAD: Eksplodirao autobus, žrtve turisti! (VIDEO)

STRAVIČAN TERORISTIČKI NAPAD: Eksplodirao autobus, žrtve turisti! (VIDEO)

Najmanje 17 ljudi, većinom stranih turista, povređeno je u snažnoj eksploziji u blizini autobusa kod novog Velikog egipatskog muzeja koji se gradi na području piramida u Gizi.

Prema informacijama iz egipatskih službi bezbednosti, najverovatnije je detonirana improvizovana eksplozivna naprava.

„Skaj njuz Arabija“ javio je da je eksploziv detoniran dok je autobus prolazio pored muzeja u Gizi, na obodu egipatske prestonice Kaira.

Na fotografijama sa mesta eksplozije vidi se kako ambulantne službe pomažu povređenima, oštećeni autobus i turisti koji se drže za glave dok izlaze iz vozila na kojem su popucala stakla.

Navodi se da za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se podseća da se egipatske bezbednosne snage bore protiv snaga Islamske države u Egiptu, posebno u severoistočnoj oblasti Sinaja.

Rojters takođe navodi da nema podataka o tome da je neko poginuo, a izvor iz egipatskih bezbednosnih službi kazao je da su među povređenima državljani Južne Afrike.

Pročitajte još:
(VIDEO) Migranti izboli devojku noževima od 30 cm, pala dok je bežala na štiklama! Momak dotrčao da je spasi pa i on stradao!
SOROŠEV PAKLENI PLAN: Pokoriti Evropu migrantima! Plan iz Drugog svetskog rata! (VIDEO)

Jedan od očevidaca, Mohamed el-Manduh koji je je bio u vozilu u blizini, kazao je Rojtersu da se začula „veoma glasna eksplozija“.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite