DIJABOLIČKI POTEZ VATIKANA: Salvini ne sme da se moli Bogorodici, ukopao ih odgovorom! (VIDEO)

DIJABOLIČKI POTEZ VATIKANA: Salvini ne sme da se moli Bogorodici, ukopao ih odgovorom! (VIDEO)

Posle skandala sa pedofilijom, mešanja u Američke izbore 2016 Vatikan sada veruje da ima monopol na veru, a pod novim papom katolička crkva se agresivnije propagira pro-migrantsku agendu.  

Zvanični Vatikan osudio je Salvinijev govor u kome je pomenuo Bogorodicu i poljubio brojanicu sa krstom, tvrdeći da on nema pravo na ispoljavanje svojih verskih osećanja u javnosti.

Nakon vulgarne akcije 2 LGBT političke aktivistkinje u aprilu ove godine kada su se lukavo ljubile iza Salvinija i fotografisale takvo ponašanje, iz ugla koji vice-premijer nije mogao da vidi. Salvini im je uputio odgovor u kontekstu koga je briga sa kim se vi ljubite.

„Mislile su da su me prešle, ali bio sam zadovoljan. Nije me briga da li devojka želi da vodi ljubav sa drugom devojkom sve dok majka i otac nisu izbrisani” govoreći o politici prošle levičarske vlade koja je zabranila upotrebu termina otac i majka i zamenila ga sa roditelj 1 i roditelj 2, a tu odluku je poništila nova vlada Matea Salvinija.

Salvini je na skupu u Milanu izrazio svoja hrišćanska verska osećanja što je iz čudnog razloga izazvalo negativnu reakciju katoličke crkve.

„Siguran sam da će nam Presveta Bogorodica pomoći da pobedimo na izborima”, rekao je lider Lige u subotu ispred milanske katedrale Duomo na skupu na kojem su prisustvovali brojni suverenisti i protivnici autoritarnih politika EU.

Nakon što je pohvalio bivše pape Jovana Pavla Drugog i Benedikta Šesnaestog Salvini je iz džepa izvadio brojanicu i ljubio krst. Zatim je u govoru spomenuo sadašnjeg papu Franju, zagovornika otvorene politike prema migrantima iako Vatikan kategorički odbija da kao država primi migrante.

Pročitajte još:
Planirao sam da mu ubijem majku: Udomili migranta iz Eritreje, a on im izbo sina (11), onda ga izujedao pas!
NOVA AFERA: Vučićev kum vlasnik 10 hidroelektrana, država isplatila 41,6 miliona evra!
MARIN LE PEN: Ovo je bitka da Evropa ostane evropska, ubijaće nas tenkovima i streljati ako pobede!

Vatikanski kardinal Pjetro Parolini, je kritikovao govor italijanskog vicepremijera.

„Politika deli ljude, dok Bog pripada svima. Vrlo je opasno prisvajati Boga samo za sebe”, rekao je Parolini u čudnoj izjavi u kojoj pokušava da objasni da on ima pravo da prsivoji Boga za sebe, prenosi italijanska novinska agencija Ansa.

Posle skandalozne izjave, drugog čoveka Vatikana, na lidera Lige se obrušila katolička štampa i ostali prelati u stilu inkvizicije. Tako je nedeljnik „Familija kristijana”, koji podržava radikalno-liberalnu politiku sadašnjeg pape optužio Salvinija za „suverenistički fašizam” zbog korišćenja hrišćanskih simbola kako bi se opravdavala sistemska kršenja ljudskih prava kroz restriktivnu politiku prema migrantima. Jezuit Antonio Spadaro, urednik časopisa „Katolička civilizacija”, na „Tviteru” je izrazio rezerve prema političarima koji se „razmeću onim što pripada Bogu”. Katolička crkva nije saopštila koja „ljudska prava“ Salvini krši migrantima, jer useljavanje u drugu državu ne spada pod kategoriju ljudskih prava.

Najoštrije je politiku vicepremijera napao i biskup Domeniko Mogavero za govornicom biskupske konferencije u Rimu uz bizarni monolog: „Vreme je da kažemo dosta. Ne možemo više da ćutimo na verbalne rafale sve arogantnijeg ministra. Ko god je sa Salvinijem, ne može se nazvati hrišćaninom jer je odbacio zapovest ljubavi.”

Ubitačan odogovor Salvinija

Salvini koji trenutno uživa najveću podršku od svih političara u Italiji se ne obazire na kritike iz vrha Vatikana, jer, kako je ukazao, svedoči svoju veru tako što se bori ne samo protiv trgovaca ljudima, zbog čega je broj migranata koji se iskrcavaju u Italiju opao za 90 odsto, već i protiv briselskih birokrata, koji ne brane judeo-hrišćanske korene Evrope.

„Kome smeta što nosim brojanicu u džepu? Više brinem za pojedine islamske ekstremiste koji hoće da uklone raspeće, božićnu jelku i Isusa iz naših života”, kaže kardinal Parolini. „Daleko od toga da sam dobar hrišćanin. Razveden sam, govorim ružne reči i idem u crkvu tri puta godišnje, ali ipak, branim našu religiju”, ukazao je Salvini u televizijskom nastupu povodom napada iz crkve.

Izvor: Dnevna Gazeta/ANSA/Politika

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite