(VIDEO) Stotine migranata zauzelo aerodrom u Parizu, skandiraju Francuska ne pripada Francuzima!

(VIDEO) Stotine migranata zauzelo aerodrom u Parizu, skandiraju Francuska ne pripada Francuzima!

Stotine ilegalnih imigranata okupiralo je pariski aerodrom Šarl De Gol u Francuskoj, sprečavajući ljude da se ukrcaju na svoje letove i zahtevajući razgovor sa premijerom Eduardom Filipeom.

„Francuska ne pripada Francuzima! Svatko ima pravo da bude ovde!“ Vikao je jedan od imigranata iz nasilne skupine koju je okupila pro-migracijska grupa La Chapelle Debouta.

Nazivajući se „Crnim prslucima”, po uzoru na Žute prsluke, imigranti su tražili da avio-kompanija Air France „zaustavi bilo kakvo finansijsko, materijalno, logističko ili političko sudelovanje u deportacijama“, stoji u objavljenoj izjavi pokreta na Fejsbuku.

Aeorodrom Šarl De Gol se našao kao meta protesta zbog činjenice da je najveći aerodrom u Francuskoj, a drugi po veličini u Europskoj uniji iza britanskog Heathrowa, a ujedno se nalazi i blizu administrativnog pritvora u obližnjem Mesnilu-Amelotu (Seine-et- Marne), gde se ilegalni imigranti drže prije njihovog proterivanja iz zemlje, piše Le Parisien.

Pročitajte još:
PROFESORKA: Alah dozvoljava muslimanima da siluju žene, koje su druge vere! (VIDEO)
(VIDEO) Migrant peva „J*bem Francuski, palim Francusku“, dok golim rukama davi Evropljanku!
MARIN LE PEN: Ovo je bitka da Evropa ostane evropska, ubijaće nas tenkovima i streljati ako pobede!

Air France, koju su „Crni prsluci“ osudili kao „službenog deportatora francuske države“, poslala je predstavnike da se sastanu sa predstavnicima kriminalnih imigranata te su obećali da će „prijaviti njihove prigovore upravi.“

Uprkos očitom kršenju zakona o slobodi kretanja drugih ljudi i putnika i materijalnoj šteti koju su migranti naneli kompaniji i putnicima, za imigrante očito ne važe ista pravila kao za građane Francuske pa je ilegalni akt protesta ostao i dalje nesankcionisan.

Izvor: Le Parisien/Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite