(VIDEO) ZAHVALNOST IZBEGLICE: Migrant golim rukama davi Evropljanku, dok peva „J*bem Francusku, palim Francusku“…

(VIDEO) ZAHVALNOST IZBEGLICE: Migrant golim rukama davi Evropljanku, dok peva „J*bem Francusku, palim Francusku“…

Rasistički reper iz Francuske ponovno je opevao mržnju prema belcima u novom video spotu u kojem je davio belu ženu koja simbolizuje Francusku, dok je pevao: „Jeb.. Francusku, palim Francusku“. Ogoljeni rasista nije kažnjen za direktne pretnja nasiljem i ubistvima, a apsolutno ni jedna od NVO koje se bore protiv govora mržnje nije osudila anti-beli rasizam repera.

Priče pune empatije prema migrantima, azilantima i takozvanim ekonomskim izbeglicama godinama popunjavaju naslovne stranice dok se loklano stanovništvo uporno stavlja u kontekst rasizma. Ipak rasna mržnja je očito široko rasprostranjena u migrantskim zajednicama.

Nova pesma Nicka Conrada pod naslovom „Doux Pays“ (Slatka zemlja) sadrži tekstove poput „Kur.. u ustima Francuske, svršavam kao svinja“ i prikazuje repera kako ubija belu ženu sa hršćanskim simbolima na kraju videa.

Isti reper nedavno je kažnjen sa smešnih 5000 eura zbog „poticanja na nasilje“, premda je u video spotu otvoreno propagirao čistu rasističku mržnju prema belcima.

Dvolično francusko pravosuđe očigledno je smatralo da je Conrad, poreklom iz Kameruna, dovoljno kažnjen gubitkom posla hotelskog recepcionera. Međutim, svojim najnovijim činom, Conrad je dokazao da više nego očito suštinski mrzi belce, a što se u EU sistemu svrstava u „umetničku slobodu“.

Ovakav stav države izazvao je revolt u Francuskoj jer se pripadnici vrećinske populacije kažnjavaju kaznama zatvora zbog Fejsbuk statusa koje vlast smatra stereotipima prema manjinama.

Pročitajte još:
PROFESORKA: Alah dozvoljava muslimanima da siluju žene, koje su druge vere! (VIDEO)
(VIDEO) Stotine migranata zauzelo aerodrom u Parizu, skandiraju Francuska ne pripada Francuzima!
MARIN LE PEN: Ovo je bitka da Evropa ostane evropska, ubijaće nas tenkovima i streljati ako pobede!

Conrad je tokom prethodne presude pokušao da brani svoje tekstove u kojima peva o „ubijanju belih beba“, rekavši da je taj tekst imao „dublje značenje nego što se čini“ dodavši „ne mogu poreći da ono što sam napisao dotiče rasizam, to je ljepota ovog dela, još uvek je umetnost“.

Zadivljujuće, niti jedna od brojnih „anti-rasističkih“ NVO organizacija nije javno reagovala niti izrazila makar  i jedan vid protesta protiv Conrada, dok su društvene mreže poput Facebooka i Instagrama zadržale njegove profile na svojim platformama. U trenutku pisanja članka, pesma je bila još uvijek dostupna i na YouTubeu.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite