ORBAN O MULTIKULTURALIZMU: Mi ne želimo da se mešamo sa drugima!

ORBAN O MULTIKULTURALIZMU: Mi ne želimo da se mešamo sa drugima!

„Mi ne želimo da se mešamo“ poručio je trenutno najpopularni političar u Mađarskoj i predsednik vlade te zemlje Viktor Orban. 

Mađarski premijer Viktor ORban kritikovao je države koje „mešaju više kultura i misle da će tako stvoriti nešto novo i dobro“.

„Postoje zemlje koje misle da će mešanjem dve kulture, Hrišćanstva i Islama, stvoriti nešto novo i dobro. Mi na to gledamo drugačije“.

„Ukoliko drugi žele da mešaju svoje kulture, imaju pravo da pokušaju. Ipak mi ne želimo da počinjemo nikakve eksperimente u Mađarskoj“.

„Mi ne želimo da mešamo našu kulturu koja se bazira na hrišćanskim vrednostima vrednostima, nećemo da mešamo naš način života sa drugim kulturama“ naglasio je Orban.

Pročitajte još:
DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Protivnica nezavisnog Kosova, pobeđuje Makrona u svim anketama!
PROFESORKA: Alah dozvoljava muslimanima da siluju žene, koje su druge vere! (VIDEO)(VIDEO) Stotine migranata zauzelo aerodrom u Parizu, skandiraju Francuska ne pripada Francuzima!

Orban je svojim sugrađanima poručio da želi da zaštiti nacionalni identitet i hrišćanske običaje, jer su oni pod ozbiljnom pretnjom sa porastom migracije.

Orban je ima i komentar na Islam:

„Oprezni smo prema onima koji gaje ideje o tome da je Islam sastavni deo evropskih zemalja. Dobro je da znamo odgovore o tome šta je Islam, a mi Mađari ih znamo. Na primer ako kažete da je Islam deo Nemačke ‘iz perspektive Islama’ to automatski znači i da je Nemačka deo Islama“ objasnio je Orban pogleda radikalnih grupa da Nemačka treba da se posmatra kao deo islamskog sveta zbog svoje rastuće migranske populacije.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite