MARIN LE PEN PORAZILA MAKRONA: Francuzi rekli istorijsko NE birokratama u Briselu!

MARIN LE PEN PORAZILA MAKRONA: Francuzi rekli istorijsko NE birokratama u Briselu!

Pobedu na EU izborima u Francuskoj odnela je anti-globalistička stranka Nacionalno okupljanje, čija je predsednica Marin Le Pen poznata u Srbiji kao protivnik nezavisnosti Kosova. 

Lider desne stranke „Nacionalno okupljanje“ Marin Le Pen osvojila je danas u Francuskoj najviše mesta na izborima za Evropski parlament i time pobedila čak i listu predsednika Emanuela Makrona, pokazali su preliminarni rezultati.

„Nacionalno okupljanje“ je prema prvim projekcijama rezultata osvojio oko 24 odsto glasova, naspram 22,5 koliko ih je osvojila stranka Emanuela Makrona, prenosi „Politiko“.

Portal navodi da bi, kako se očekivalo, „Nacionalno okupljanje“ trebalo da predvodi nacionalisno-populistički talas širom Evrope, za koji se predviđa da će osvojiti čak trećinu mesta u Evropskom parlamentu.

U obraćanju nakon proglašenja pobeda Le Penova je poručila da rezultat vidi kao pobedu naroda koji je odlučio da sa ponosom povrati svoju moć da odlučuje o svojoj sudbini.

U Španiji su pobedili socijalisti, a u Evropski parlament bi mogla da uđe i desna anti-imigraciona stranka Voks.

Pročitajte još: 
ŠAMARČINA ZA EU: Bregzit stranka proglasila pobedu, osvojili duplo više glasova od najjače EU stranke!
APSOLUTNA DOMINACIJA: Orban osvojio 52 posto, drugoplasirana stranka samo 16 procenata!
VELIKA POBEDA NACIONALISTA: Salvini demolirao EU stranke, Italija rekla ne migraciji!

MAKRON: Razočaran sam, ali neću promeniti ništa u politici vlade

Iako je poraz francuskog predsednika Emanuela Makrona od Marin Le Pen na izborima za Evropski parlament bio razočaravajući, to neće promeniti politiku vlade.

Ovo je izjavio visoki zvaničnik Jelisejske palate.

„Ovi rezultati su donekle razočaravajući, ali predsednik neće menjati svoju politiku“, izjavio je neimenovani zvaničnik, prenosi Rojters.

Više o izborima za evropski parlament, političkom nasilju nad anti-EU opozicijom, cenzuri medija i interneta od strane Brisela, problemu migracije kao i političkim ubistvima u EU, možete videti u emisiji produkcije Centar posvećenoj EU izborima:

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite