ŠAMARČINA ZA EU: Bregzit stranka proglasila pobedu, osvojili duplo više glasova od najjače EU stranke!

ŠAMARČINA ZA EU: Bregzit stranka proglasila pobedu, osvojili duplo više glasova od najjače EU stranke!

Politika EU doživela je apsolutni kolaps u Velikoj Britaniji, a nova Bregzit stranka Najdžela Faraža osvojila je više glasova od konzervativaca i laburista zajedno. Po trenutnim podacima Bregzit stranka ima 39% glasova, više nego duplo u odnosu na prvu pro-EU stranku Laburiste. Pored Bregzita i anti-EU stranka UKIP osvojila 6% glasova.

Uprkos cenzuri medija i političkom nasilju koje je zahvatilo Veliku Britaniju, Bregzit stranka predvođena Najdželom Faražom liderom kampanje za Bregzit 2016 godine, odnela je ubedljivu pobedu na izborima za evropski parlament.

Po preliminarnim rezultatima Bregzit partija osvojila je 39 odsto glasova, dok se na drugom mestu nalaze levičarski laburisti sa dalekih 20% manje, to jest sa svega 19% podrške građana.

Konzervativna partija bivše premijerke Tereze Mej osvojila je samo 7% glasova, a analitičari ocenjuju da je to posledica odluke a se proneveri demokratska odluka sa referenduma o Bregzitu i pogazi zakonom propisani rok za izlazak iz EU. Mejevea je pre ostavke pozivala da se poništi odluka sa izbora i raspiše novi referendum.

Bregzit stranka je time osvojila više glasova od 2 istorijski najjače stranke u Britaniji jer konzervativci i laburisti sada zajedno imaju 26% podrške naspram čak 39% Bregzit partije.

Ekser u kovčegu EU, zabila je stranka UKIP. Bivša stranka najdžela Faraža osvojila je 6% podrške građane skoro koliko i konzervativci uprkos optužbama da je novi lider Džerard Baten navodno vodio politički nekorektnu kampanju, a pojedini kandidati UKIP-a dobijali su i zabrane na društvenim mrežama.

Pročitajte još: 
MARIN LE PEN PORAZILA MAKRONA: Francuzi rekli istorijsko NE birokratama u Briselu!
APSOLUTNA DOMINACIJA: Orban osvojio 52 posto, drugoplasirana stranka samo 16 procenata!
VELIKA POBEDA NACIONALISTA: Salvini demolirao EU stranke, Italija rekla ne migraciji!

Pored navedenih stranaka Liberalne demokrate osvojili su 17%, Zeleni imaju 8, a partija „Promeni UK“ osvojila je 4 odsto glasova.

Nasilje EU aktivista pred izbore izazvalo kontra-efekat

Kampanju u EU obeležilo je i nasilničko ponašanje i provokacije pristalica EU.

Tako je lider opozicije Najdžel Faraž napadnut tokom kampanje u Njukaslu, kada mu je pristalica EU na odelo bacio milkšejk.

Napadač je uzvikivao da je Faraž navodno rasista iako predsednik Bregzit stranke nikada u svojoj karijeri nije imao rasističke ispade. Napad je izazvao kontra efekat i zabrinutost u britanskoj javnosti od nasilničkog ponašanja koje se vrši u ime EU i političke korektnosti. Pored Faraža i nezavisni kandidat Tomi Robinson je napadnut tokom kampanje od strane migranata, a više o tome možete pogledati klikom OVDE.

Snimak incidenta možete pogledati na sledećem snimku:

Više o izborima za evropski parlament, političkom nasilju nad anti-EU opozicijom, cenzuri medija i interneta od strane Brisela, problemu migracije kao i političkim ubistvima u EU, možete videti u emisiji produkcije Centar posvećenoj EU izborima:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite