VELIKA POBEDA NACIONALISTA: Salvini demolirao EU stranke, Italija rekla ne migraciji!

VELIKA POBEDA NACIONALISTA: Salvini demolirao EU stranke, Italija rekla ne migraciji!

Kampanja stranke Liga protiv autoritarizma Brisela i masovne migracije urodila je plodom i donela toj stanci ubedljivu pobedu, kojom će po svemu sudeći postati najbrojnija partija u EU parlamentu. 

Neposredno nakon zatvaranja biračkih mesta u Italiji, objavljeni su rezultati izlaznih anketa prema kojima krajnje desničarska Liga Italije čiji je lider Mateo Salvini na putu da osvoji najviše glasova, dok se bitka za drugo mesto vodi između Pokreta pet zvezdica i socijalista.

Poslednji rezultati pokazuju da Liga, anti-imigraciona partija ima 34.4% podrške građana, dok se Demokratska stanka nalazi na 22.73% glasova.

Koalicioni partner Matea Salvinija Pokret od 5 zvezdica osvojio je treće mesto sa  17.05%.

Ukoliko se preliminarni rezultati pokažu kao tačni, Salvinijeva partija bi mogla da postane najveća partija u Evropskom parlamentu. Konkurencija joj je trenutno anti-EU stranka Najdžela Faraža.

U kratkom video snimku objavljenom na Tviteru lider Lige Italije Mateo Salvini se zahvalio svima koji su glasali.

Pročitajte još: 
Desničari odneli ubedljivu pobedu i u Austriji, Štraheov montirani skandal nije uticao na rezultate!
MARIN LE PEN PORAZILA MAKRONA: Francuzi rekli istorijsko NE birokratama u Briselu!
ŠAMARČINA ZA EU: Bregzit stranka proglasila pobedu, osvojili duplo više glasova od najjače EU stranke!

Uspesi desnice i u Nemačkoj

U Nemačkoj, prvi rezultati pokazuju da stranke desnice Alternativa za Nemačku u toj zemlji zauzima četvrto mesto sa 10 osvojenih mandata u EP, čime je pobedila Seocijaldemokratsku partiju.

Više o izborima za evropski parlament, političkom nasilju nad anti-EU opozicijom, cenzuri medija i interneta od strane Brisela, problemu migracije kao i političkim ubistvima u EU, možete videti u emisiji produkcije Centar posvećenoj EU izborima:

Izvor: Dnevna Gazeta/Blic/Agencije

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite