VUČIĆ CINIČNO: Srbi pobegli sa Kosova i piju kafe po Beogradu, hajde Obilići vratite Kosovo!

VUČIĆ CINIČNO: Srbi pobegli sa Kosova i piju kafe po Beogradu, hajde Obilići vratite Kosovo!

„Koliko su Tačija, Haradinaja, Veseljija naterali u beg, na kraju zašto to sve pričaju ovde u Beogradu po kafanskim baštama, a na Kosovu ih nema?“ poručio je Vučić, onima koji su morali da pobegnu od etničkog čišćenja na Kosovu i Metohiji.

Cinične izjave predsednika SNS o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i podrugljiv odnos prema političkim protivnicima koji insistiraju na celovitosti naše zemlje i činjenici da je Kosovo po UN sastavni deo Republike Srbije postali su deo političke svakodnevice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se naslušao priča o tome ko su izdajnici u Srbiji i poručio da o tome nemaju pravo da govore oni koji ničim nisu zaštitili srpski narod.

„Naslušao sam se toga za najbolje Srbe da su izdajnici, od predvečerja kosovske bitke do danas. A to su nam uvek saopštavali najgori Srbi, najteže epitete koristili i najgore uvrede izgovarali, a da nikada nisu ni sagledali šta ko radi ni šta su čiji rezultati”, rekao je Vučić.

Zbog toga je, kaže, uvek tražio da se pogledaju rezultati i da se vidi šta ostaje iza nas.

„Ja bih postavio pitanje za sve njih. Da li postoji taj junak, taj Obilić, taj osvetnik Kosova, danas? Koji će jednim činom i tako lako, kako oni pričaju, da vrati svetu zemlju pod naše okrilje. I gde je on?”, kaže Vučić.

Kako kaže, neka mu, među vladikama, pesnicima, intelektualcima, političarima, pokažu tog junačkog sina.

„I verujte odmah ću da se sklonim i pustim ga da završi taj sveti posao, jer ja nisam u stanju. I priznaću da sam bio izdajnik i da sam prodao tu najskuplju srpsku reč Kosovo. U suprotnom to neću nikome da dozvolim, jer znam koliko se borim i koliko vrede ljudi sa kojima to zajedno radimo i sa kojima se zajedno borimo – i za Kosovo i Metohiju i za Srbiju na Kosovu i Metohiji”, poručio je vođa naprednjaka.

„Neka mi pokažu kako je to u Peći, Uroševcu, Đakovici, kako je njihov gorući patriotizma jednog Srbina sačuvao, koliko ih je ko na Kosovo vratio”, upitao je Vučić.

Citirao je i kontraverznog Aleksandra Tijanića dirktora RTS za vreme Demokratske stranke koji je rekao da bi svi Srbi dali život za Kosovo, ali ko to od njih hoće da ode da živi na Kosovo.

„Koliko su Tačija, Haradinaja, Veseljija naterali u beg, na kraju zašto to sve pričaju ovde u Beogradu po kafanskim baštama, a na Kosovu ih nema? Zašto ne odu u Prištinu da tamo organizuju proteste protiv nezavisnosti Kosova? Ili bar jedno pesničko veče, moleban, ali da na to i Tači dođe, da se pokaje i da kaže da su u pravu”, upitao je predsednik.

Zašto uvek za svoje skupe reči nude tuđe živote po najnižoj mogućoj ceni, upitao je Vučić, prenosi Tanjug.

„Dosta je toga bilo. Ne može Srbija više da izdrži tu količinu laži i licemerja, ne može da nastavi napred dok se guši u izmišljenoj prošlosti i lošoj sadašnjosti. Nemamo prostora za samoobmane, bajke, parole, lažne motive i lažne idole. Ali, nemamo vremena ni za one koji bi da predaju sve, koji bi da ogole Srbiju, da srpski narod ostave i bez njegove suštine i bez njegovog duhovnog postojanja”, rekao je Vučić.

A ovi „veliki junaci”, dodao je, slobodno neka ga anatemišu.

„Ja od toga što je istina neću da odstupim, a sve što sam vam danas rekao je apsolutna istina. Nemam pravo na to, neću da lažem i niko me za to nije ovlastio. Ako sam zbog nečega došao ovde to je da kažem istinu, onu koja će nam omogućiti da se oslobodimo balasta laži, koja će nam omogućiti da vidimo gde smo i šta nas je snašlo i šta i koliko možemo”, dodao je on.

Kako je rekao, prva lekcija kad je reč o KiM mora da bude kako da se oslobodimo svih svojih poraza, tako što ćemo prvo da ih razumemo i da se suočimo sa tim porazima.

Svi oni koji govore o sopstvenom junaštvu a to junaštvo su dokazivali time što su boljima, vrednijim od sebe govorili da su izdajnici i da ne štite dovoljno srpski narod , a srpski narod nikada nisu zaštitili, pa čak ni time što bi mu podigli ugled unutar srpskog naroda, a kamoli u međunarodnoj zajednici, nemaju nikakvo pravo da o tome govore, kaže Vučić.

Za njega je važno šta ostaje i da li ćemo ostaviti budućnost za svoju decu.

„Zato sam se za ovo borio, zato sam ponosan na ovaj izveštaj, i zato sam ponosan na sve vas koji razumete šta je istina i da moramo da se borimo i da je mnogo borbe pred nama”, poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug/Politika/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite