ORBANU PREKIPELO: Pozivam Evropljane da se okrenu protiv Amerike!

ORBANU PREKIPELO: Pozivam Evropljane da se okrenu protiv Amerike!

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas kako bi želeo da izbori za Evropski parlament budu novi početak za Evropu, koji će prekinuti uticaj SAD i vratiti Evropu Evropljanima, prenosi Tanjug.

„Evropljani mogu biti srećni, samo ako sami mogu da odlučuju o svojoj sudbini i budućnosti svoje nacije“, rekao je Orban, javila je agencija MTI.

Orban je ranije upozorio da bi se EU mogla raspasti, ako jedan njen deo prisiljava druge da prihvate proimigracionu politiku.

Vodeća partija Mađarske Fides, čiji je predsednik Viktor Orban, svoj antiimigracioni stav postavila je kao glavnu tačku kampanje za evropske izbore, u kojima su populisti i evroskeptici u dobroj poziciji za ostvarivanje dobiti, preneo je Rojters.

„Narod Evrope mora razumeti da Evropa neće biti slobodna bez svoje hrišćanske kulture“,rekao je premijer na proslavi godišnjice Mađarske revolucije 1848. godine.

Pročitajte još:
VUČIĆ: Migranti će naseljavati Srbiju, problem je u mržnji našeg naroda! (VIDEO)
ORBAN PORUČUJE, DANI SU VAM ODBROJANI: Nemačka i Francuska više neće vladati Evropom!

Istakao je važnost hrišćanstva za slobodu Mađarske i upozorio da svi možemo da izgubimo slobodu u „liberalnom carstvu“

Više o nedavnim EU izborima, usponu desnice, masovnoj migraciji kao i političkom nasilju u Evropi možete pogledati u emisiji produkcije Centar posvećenoj poslednjim političkim dešavanjima u EU:

Izvor: Tanjug/Intermagazin.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite