PO ČIJOJ NAREDBI? RTS zabranio komentarisanje na snimku Vučićevog govora o Kosovu! (VIDEO)

PO ČIJOJ NAREDBI? RTS zabranio komentarisanje na snimku Vučićevog govora o Kosovu! (VIDEO)

Građanima Srbije zabranjeno je da ostave komentar na društvenoj platformi Jutjub ispod snimka na kome predsednik SNS Aleksandar Vučić u parlamentu govori o Kosovu i Metohiji.

Javni servis koji se finansira novcem građana Srbije, odlučio je da direktno zabrani onima koji ga finansiraju komentarisanje na govor Aleksandra Vučića.

Ukoliko odete na zvanični Jutjub kanal Radio Televizije Srbije i snimak „Rasprava o Kosovu i Metohiji, obraćanje predsednika Vučića“ i želite da izrazite svoj stav o Vučićevom izlaganju videćete poruku RTS „Komentari su onemogućeni za ovaj video“.

U opisu video RTS je zapretio da svako preuzimanje snimka podleže kriminalnoj odgovornošću „Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale“, ali nije obrazložio zbog čega je građanima zabranjeno komentarisanje izlaganja.

Ovakav potez izazvao je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama, a ogorčeni građani se bune da uprkos redovnom plaćanju takse RTS, za uzvrat im je zbranjeno da makar kažu šta misle.

Sam snimak nije sakupio veliki broj pregleda pa ga je tako do sad pregledalo svega 12.000 ljudi, po svemu sudeći je Vučić ponovo nije izneo svoj plan o takozvanom rešavanju pitanja Kosova.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite