OVAKO UBIJAMO DECU: Žene u crnom sadistički ponižavale SPC, ispred patrijaršije! (VIDEO)

OVAKO UBIJAMO DECU: Žene u crnom sadistički ponižavale SPC, ispred patrijaršije! (VIDEO)

Zamislite protestni performans u Srbiji ispred džamije u kome se donosi svinja kako bi se povredila verska osećanja islamske zajednice, zamislite kakva bi bila reakcija tužilaštva, policije, vrha države i medija – poručuju revoltirani građani na skup žena u crnom.

Radikalna NVO Žene u crnom, održala je provokativni performans ispred Patrijaršije u kome su koristili crkvene mantije i na vulgaran način promovisali abortuse, a reakcije države je ponovo izostala.

Političke aktivistkinje ultra-liberalne organizacije juče su nosile transparente dizajnirane da povrede verska osećanja pravoslavne populacije kao što su „Dole Crkva“, „Dole Bog“ i „Sve smo abortirale“.

Pripadnice pokreta poručile su da Republika Srbija zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, navodno vrši negativan uticaj na ženska prava i da se time vrši propaganda o povećanju nataliteta, koje ja sramna kako je rekla vođa Žena u Crnom Staša Zajović.

U degutantnom delu provokacije koji instrumente za ubijanje nerođene dece,  feministkinje su ispred Patrijaršije prosule metalne alatke za koje su napisale „ovim su vršeni nelegalni abortusi“. Nije jasno šta su time želele da postignu jer je u Srbiji legalan abortus, pa ostaje misterija ko je vršio ilegalne abortuse u našoj zemlji i zašto?

Dok se u brojnim federalnim državama SAD vodi debata o tome da li abortus treba u potpunosti zabraniti, a članice EU kao što su Mađarska i Italija najavljuju uvođenje novih mera za očuvanje porodice, NVO u Srbiji religiozno ponavljaju da je abortus neosporno pravo, koje je u Srbiji navodno ugroženo.

Republika Srbija i javno tužilaštvo nisu reagovali na potez feministkinja, a ovo nije prvi put da se oranizuju ovakve akcije koje sa graniče sa govorom mržnje i vređaju određene verske populacije.

Postavlja se pitanje da li verske zajednice u našoj zemlji zaštićene od širenja stereortipa i drugih oblika verske mržnje i kako bi nadležni reagovali da je u pitanju bio verski objekat neke manjinske grupe kao na primer džamija.

Gepostet von Stefani Alex Bird am Mittwoch, 29. Mai 2019

Feminističke organizacije su proteklih meseci oskrnavile spomenik knez Mihaila, Patrijarha Pavla kao i Nikole Tesle. Više o tim vestima možete pročitati na sledećim linkovima.

Feministkinje iškrabale spomenik Knez Mihailu seksističkim porukama, izmazan blatom i izmetom?! (FOTO)
ČISTA MRŽNJA: Oskrnavljeni spomenici Patrijarha Pavla i Nikole Tesle! (FOTO)
SRBIJA JE DRŽAVA FAŠIZMA: Žene u crnom pevale na albanskom u centru Beograda! (VIDEO)

BONUS VIDEO: Više o nedavnim EU izborima, usponu desnice, masovnoj migraciji kao i političkom nasilju u Evropi možete pogledati u emisiji produkcije Centar posvećenoj poslednjim političkim dešavanjima u EU:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite