(VIDEO) Migranti bacali cigle na žene i decu, vrisci odjekivali ulicama!

(VIDEO) Migranti bacali cigle na žene i decu, vrisci odjekivali ulicama!

Vrisci na ulicama, žene i deca beže od cigli i grumena cementa koje nasilnici bacaju na njih. Ovo je slika političkog nasilja u EU. 

Kamenice i cigle letele su na skupu u naselju Oldham u Mančensteru, kada je grupa nasilnika napala politički skup kandidata na nedavnim izborima za EU parlament Tomi Robinsona, koji je vodio kampanju za izlazak iz EU i obustavu masovne migracije.

„Veliki komad cementa je upravo promašio čoveka i udario u beton“ rekao je snimatelj incidenata dok se mogu videti deca u masi i više žena koje se hvataju za ruke i pokušavaju da se sklone iz gužve.

Policija Mančenstera, saopštila je da su napadači prvo počeli da bacaju jaja, zatim cigle. Pored napada na skup, oštećeni su i policijski automobili.

Pro-EU poslanik Džim Mekmahon član ultra-levičarskih Laburista u Oldhamu optužio je okupljene Engleze za incidenta, političar je napisao na Tviteru „Užasni je da vidimo kako se naš grad koristi da bi se širile mržnje i razgdor, kada će naša budućnost biti zajednička, daleko nakon što cirkus napusti grad“.

Nil Evans načelnik policije poručio je „Policajci su brzo odreagovali na nerede i izgleda da su oni umešani brzo pobegli“.

Robinson je davno zaranjen na više društvenih mreža sa obrazloženjem da širi političku nekorektnost, u trenutku brisanja njegova Fejsbuk stranica je imala više miliona pratilaca, a i dalje je aktivan na Jutjubu.

Više o nedavnim EU izborima, usponu desnice, masovnoj migraciji kao i političkom nasilju u Evropi možete pogledati u emisiji produkcije Centar posvećenoj poslednjim političkim dešavanjima u EU:

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite