TAČI PLJUNUO NA VUČIĆEV PLAN: Nećemo razgraničenje, uzećemo Preševo i pravimo Veliku Albaniju!

TAČI PLJUNUO NA VUČIĆEV PLAN: Nećemo razgraničenje, uzećemo Preševo i pravimo Veliku Albaniju!

Hašim Tači ne samo da ne želi da prihvati Vučićav plan za uspostvljanje granice između Albanac i Srba, već poručuje da će ukoliko se pritisci nastave uzeti i Preševo.

Ukoliko Evropska unija nastavi sa izolacijom Kosova, biće razmotrena mogućnost institucionalnih radnji ili referenduma o ujedinjenju sa Albanijom, izjavio je predsednik privremenih kosovskih institucija i nekadašnji lider terorista UČK Hašim Tači.

– To možemo da uradimo kroz skupštinske rezolucije ili kroz referendume na Kosovu i u Albaniji, ali uključujući Preševo, Medveđu i Bujanovac – rekao je Tači za TV Dukađini.

Kako kaže, „ako EU ne želi da prihvati dve albanske države sa dve zastave, neka prihvate samo jednu zastavu“, kaže Tači, prenose prištinski mediji.

Pročitajte još:
PUTINOV SAVETNIK: Rusija je spremna da vojno interveniše i zauzme sever Kosova!
MARIN LE PEN: Srbi nemojte u EU, Kosovo je vaše! U Briselu nam navlače ludačke košulje!
SVAĐA NA KONFERENCIJI EU: Salvini odbrusio trebaju nam italijanska deca, a ne Afrikanci! (VIDEO)

On je rekao da ideja za ispravljanje istorijske nepravde ujedinjenjem Preseva, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom nikada nije bila bliža nego sada.

Kako je rekao, ponašanje EU prema Kosovu pokazuje da je došlo vreme da se ozbiljno razmotri preduzimanje institucionalnih koraka za nacionalno ujedinjenje.

Pod izolacijom Priština misli na oklevanje Brisela da odobri viznu liberalizaciju za građane Kosova i Metohije.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite