MALTRETIRANJE DECE: Od 1. septembra biće u školama 4 sata duže! Evo kako je novac umešan u priču…

MALTRETIRANJE DECE: Od 1. septembra biće u školama 4 sata duže! Evo kako je novac umešan u priču…

Vlast želi da se brine o vašoj deci, njihovoj ishrani i ne traži vaš novac za uzvrat? Da li bi ste poveraovali u ovo? Ipak to je nova priča koju plasira ministar prosvete Mladen Šarčević i od prvog septembra udariće po džepu poreske obveznike Republike Srbije.

Vlada Republike Srbije odlučula je da nad decom školskog uzrasta sprovede kako ni kažu eksperiment. Deca će biti u školi daleko duže nego što je potrebno, a kritičari plana ističu da se time čuvaju radna mesta profesorima tamo gde nisu potrebna, a samim time će troškovi njihovog nepotrebnog rada biti na račun poreskih obveznika to jest građana Srbije.

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će od 1. septembra u 240 osnovnih škola u Srbiji početi pilot-projekat u okviru koga će đaci ići na časove samo u jednoj smeni, posle koje će ostajati dodatna četiri sata u školi i moći će da se bave sportom, rade domaće zadatke, uče strane jezike ili razvijaju preduzetnički duh.

Ministar je kazao da je predviđeno da se nova stragetija uvede u sve škole u Srbiji do 2030. godine, najpre u osnovne, a potom i u srednje škole.

U eksperimentalnoj fazi u tim osnovnim školama mališani će na časove ići samo u jutarnjoj smeni, a ostajaće potom u školi posle časova od 12.30 do 16.30, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Pročitajte još:
POSLANICA MERKELOVOJ: Nemaš ni jedno dete i pričaš o budućnosti, ja imam četvoro!
POSLEDNJI DANI EU? Pada Vlada Angele Merkel, od Unije neće ostati kamen na kamenu!
Mađarski vojnici u Kforu, jedini krenuli da zaštite Srbe od ROSU!

„Deca tu dobijaju najviše, poput učenja u školi pod nadzorom nastavnika, više sporta, a vodiće se računa i o njihovoj ishrani. Đaci će imati i oko 50 različitih sadržaja, što će smanjiti nasilje u školama, biće bezbedniji. Učenici će uz sve to, imati i više informatike“, kazao je Šarčević.

On je dodao da će time i nastavnici dobiti posao, jer zbog pada nataliteta i zatvaranja škola, ostaju bez posla.

Ipak kritičari ideje kažu da se radi planu da se deca na razne načine iskorišćavaju u školama, da država sigurno ne želi da brine o njihovoj ishrani besplatno, kao i da će se time zadržati nepotrebna radna mesta u školama, koja će morati da plaćaju građani Srbije.

BONUS VIDEO – Više o dramatičnom usponu desnice u Evropi, masovnoj migraciji i mogućem kolapsu Evropske unije možete pogledati u emisiji produkcije Centar posvećenoj poslednjim EU izborima:

Izvor: Dnevna Gazeta/Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite