(VIDEO NA SPRSKOM) Marin Le Pen u lice novinarki Al-Džazire, džamije neka očekuju racije policijaca!

(VIDEO NA SPRSKOM) Marin Le Pen u lice novinarki Al-Džazire, džamije neka očekuju racije policijaca!

Marin Le Pen je poznata kao političarka bez dlake na jeziku u šta se uverila i televizija Al Džazira u intervjuu sa francuskom liderom opozicije na temu džamija.

Novinarski šablon, postavi pitanje zatim pogrešno protumači odgovor, pa onda napadni sagovornika da širi mržnju očito više ne pali. Ovo je naučila novinarka katarske televizije Al Džazira u intervjuu sa liderom francuske opozicije Marin Le Pen.

Kako kaže Le Pen za nju je najviši pioritet je hitno ukidanje Šengena, jer ne možete imati sigurnost i kontrolu u zemlji bez ikakvih ovlašćenja i uticaja na vlastite granice. „Nemoguće je zaustaviti ilegalnu trgovinu oružjem“ kaže Marin Le Pen.

Moramu ući u džamije fundamentalista, moramo zaustaviti finansiranje islamističkih grupa. Moramo da revidiramo svoju međunarodnu politiku i da prekinemo da prostiremo crveni tepih pred zemlje za koje znamo da finansiraju fundamentalizam, kao što su Saudijska Arabija i Katar – ukazala je Le Penova prozivajući Katar matičnu državu televizije Al Džazira, a zatim je usledio prepoznatljiv šablon pogrešnog tumačenja i optužbi za netoleranciju:

Ono što opisujete zvuči gotovo kao čistka džamija širom Francuske

Mešate ih, vi verujete da su sve džamije fundamentalističke

Ali govorite o ulasku u džamije?

U džamije u kojima preovladava šerijatski zakon, takve džamije postoje u Francuskoj, ako odbijamo da to vidimo to znači da poistovećujemo islam sa islamskim fundamentalizmom, koji moramo javno otkriti i iskoreniti.

Da li onda verujete da je na određenom nivou islam nekompatibilan sa francuskim vrednostima?

Ima onih koji veruju da sekularizam i islam nisu kompativilni, ali muslimani bi trebali svima pokazati da nije tako. Na njima je da pokažu da je moguće biti Francuz i musliman, a istovremeno poštovati sekularne propise. Da bi se to desilo moramo se usprotiviti svim zahtevima čiji je cilja da se poljulja sekularizam. Zahtevima za drugačijom odećom, zahtevima za posebnom hranom. Zahtevima za prostorijama za molitvu. Zahtevima koji bi doveli do usvajanja posebnih propisa koji bi muslimanima da se drugačije ponašaju – odlučno odgovara Le Pen.

Pročitajte još:
POSLEDNJI DANI EU? Pada Vlada Angele Merkel, od Unije neće ostati kamen na kamenu!
MALTRETIRANJE DECE: Od 1. septembra biće u školama 4 sata duže! Evo kako je novac umešan u priču…
Dokumenta donose JEZIVU ISTINU: Državna bezbednost učestvovala u krađi beba, političari zataškali!
BRISEL KIPTI OD BESA: Tramp poručio, Britanci izađite iz EU i nemojte da platite dugove! Faraž će biti novi premijer!

Na optužbe da njena stranka ne predstavlja republikanske vrednosti Marin Le Pen kaže „Predsednik republike pozvao je na nacionalno jedinstvo i nekoliko političkih stranaka odmah je izrazilo spremnost da se distancira od Nacionalnog fronta. Zašto? Zato što razmišljaju o vlastitim izbornim interesima. To je prvo o čemu su razmišljali, a ne kako poboljšati sigurnost Francuske i Francuza. Želeli su da spreče NF da izvuče korist iz ovog napada. Bila je to bedna reakcija koju sam ja osudila“ ocenjuje lider opozicije.

BONUS VIDEO – Više o dramatičnom usponu desnice u Evropi, masovnoj migraciji i sve izvesnijem kolapsu Evropske unije možete pogledati u emisiji produkcije Centar posvećenoj poslednjim EU izborima:

Izvor: Dnevna Gazeta/Al Džazira

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite