(VIDEO) MERKELOVOJ SE PREVRĆE ŽELUDAC: Berluskoni se vratio u EU parlament, ovako je ponižavao na crvenom tepihu!

(VIDEO) MERKELOVOJ SE PREVRĆE ŽELUDAC: Berluskoni se vratio u EU parlament, ovako je ponižavao na crvenom tepihu!

Jedna osoba koji kancelarka definitivno nije želela da vidi i za koju je mislila da mu je politička karijera završena čeka je u Briselu. Noćni košmar Angele Merkel premijer u četiri Vlade Italije, Silvio Berluskoni se vratio u EU parlament posle 6 godina zabrane da obavlja javne funkcije. Berluskoni je pred kraj svog manadata na čelu italijanske vlade imao krajnje loše odnose sa autoritarnom kancelarkom, nazivajući je k*čkom koju niko neće da kresne i ponižavajući je na crvenom tepihu pred kamerama. 

Čuveni italijanski političar i biznismen Silvio Berluskoni, uprkos prognozama da mu je karijera završena nakon višegodišnje zabrane obavljanja javnih funkcija doživeo je uspeh na EU izborima i povratak u parlament Evropske unije.

Berluskoni je pri kraju svog poslednjeg mandata ulazio u brojne sporove sa liderima u Briselu kojima su smetale njegove izjave da Rusiju ne treba izolovati od ostatka Evrope, da će to izazvati novi Hladni rat, a mnogima su zasmetali i njegovi prisni odnosi sa Vladimirom Putinom.

Berluskoni je poznat i po svom konfliktu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel koju je jednom prilikom navodno nazvao „kučkom koju niko neće da kr*sne“. Silivio Berluskoni je tokom posete Nemačkoj 2009. godine prilikom dočeka Angele Merkel odbio da se sa njom pozdravi dok ga je čekala na crvenom tepihu, čak joj je pokazao prstom da priča telefonom i da želi da prekine vezu zbog nje.

Na NATO samitu u Kelnu Silvio Berluskoni je upadljivo ignorisao Angelu Merkel i ostavio je da sama čeka na crvenom tepihu, a događaje je okarakterisan od strane medija kao namerno ponižavanje Angele Merkel.

Desničar je 2013 godine osuđen za izbegavanje plaćanje poreza i kažnjen sa društveno korisnim radom i zabranom obavljanja javnih funkcija na 6 godina. Tada su svi verovali da je karijera Berlsukonija završena, jer je previše star da bi se vratio u politiku, ali je italijanski desničar  u 82 godini uspeo da se vrati u italijanski parlament sa 8.78% podrške glasača, a mediji željno isčekuju prvi susred desničara i kancelarke u EU parlamentu.

BONUS VIDEO – Više o dramatičnom usponu desnice u Evropi, masovnoj migraciji i sve izvesnijem kolapsu Evropske unije možete pogledati u emisiji produkcije Centar posvećenoj poslednjim EU izborima:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite