(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ruski specijalac koji je obožavao Srbe herojski poginuo u borbi sa desetoricom

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ruski specijalac koji je obožavao Srbe herojski poginuo u borbi sa desetoricom

Kasno preksinoć, u moskovskom naselju Putilkovo ubijen je bivši pripadnik GRU (Glavne obaveštajne uprave) i veteran rata u Siriji Nikita Beljankin (35).

Foto: Facebook

Beljankin se oko 11 uveče 1. juna šetao sa svojom devojkom kada je na jednom parkingu video desetoricu muškaraca kavkaskog porekla kako se iživljavaju na dvojici Rusa. Bivši specijalac je pritrčao sceni, pokušao da deeskalira situaciju, ali je napadnut i ubijen. Nikita je preminuo na licu mesta posle fatalnog uboda nožem u grudi. Prema nekim informacijama koje su objavili njegovi prijatelji na društvenim mrežama verovatno je i upucan posle svega.

Nikita je uspeo da spasi dvojicu napadnutih, i za to je platio svojim životom. Oni su zbrinuti u bolnici sa teškim povredama nanetim nožem.

Beljankin, poreklom iz Novosibirska, je proveo nekoliko vojnih tura u Siriji 2016. i 2017. godine, a za svoje ponašanje bio je i nagrađen sa nekoliko nagrada Ruske Federacije. Učestvovao je u oslobađanju Alepa i mnogim borbama protiv Islamske države. Pošto je završio četvorogodišnju turu planirao je da stupi u redove Ministarstva za vanredne situacije Rusije ili OMON-a (specijalne jedinice policije).

Zanimljivo je da je Beljankin obožavao Srbiju, i često se slikao sa tri podignuta prsta, kao i majicama na kojima piše Kosovo je Srbija i Otadžbina.

Možemo reći da je umro onako kako je i živeo, kao pravi borac – štiteći slabije i unesrećene, a činjenica da je bio inspirisan Srbijom čini njegov podvig još tužnijim.

Izvor: Srbija danas

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite