MAKRON IZUO VUČIĆA: Hvala vam na parama za Notr Dam, ne interesuju nas vaše poplave…

MAKRON IZUO VUČIĆA: Hvala vam na parama za Notr Dam, ne interesuju nas vaše poplave…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Francuske Emanuela Makrona u kojem mu zahvaljuje na novcu koji je Srbija dala nakon požara u Bogorodičinoj crkvi u Parizu sredinom aprila, ali ne pominje da će Francuska bilo kako pomoći našoj zemlji zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile Zapadnu Srbiju. 

U pismu se navodi: “Gospodine predsedniče, dragi Aleksandre, posebno sam bio dirnut podrškom koju ste mi uputili nakon strašnog požara, koji je 15. aprila ove godine uništio Bogorodičinu crkvu u Parizu. U ime francuskog naroda, srdačno Vam se zahvaljujem na tome.

Izgleda da francuski premijer nije obavešten o poplavama koje su zadesile Srbiju, pa nije uputio ni reči podrške ni pomoć Srbiji.

Pismo prenosimo u celosti:

– Gospodine predsedniče, dragi Aleksandre,

Posebno sam bio dirnut podrškom koju ste mi uputili nakon strašnog požara, koji je 15. aprila ove godine uništio Bogorodičinu crkvu u Parizu. U ime francuskog naroda, srdačno Vam se zahvaljujem na tome.

Ovaj događaj je bio tragičan za celu naciju. Izazvao je snažne emocije u Francuskoj, jer je Bogorodičina crkva deo nas, naše istorije, koju smo gledali dok je guta plamen. Bogorodičina crkva u Parizu je katedrala svih Francuskinja i Francuza. Sa svim svojim sugrađanima podelio sam duboku tugu, a moje misli su bile posebno okrenute katolicima svuda u svetu.

Pročitajte još:
MARIN LE PEN: Srbi nemojte u EU, Kosovo je vaše! U Briselu nam navlače ludačke košulje!
(VIDEO NA SPRSKOM) Marin Le Pen u lice novinarki Al-Džazire, džamije neka očekuju racije policijaca!

Izbegli smo najgore. Nije bilo smrtnih slučajeva, a struktura katedrale, njena fasada i dve glavne kule su spasene. Posebno bih istakao mobilisanost pariskih vatrogasaca i vatrogasaca iz regiona Il de Frans, koji su proveli sate boreći se protiv vatrene stihije stavljajući svoj život u opasnost.

Ova katedrala je već bila oštećivana, ali rušenja i pljačke je nisu sprečili da se iznova izdigne iz pepela. Svi zajedno ćemo je ponovo izgraditi i ja se na to obavezujem. Prikupljanje dobrovoljnih priloga je pokrenuto već dan nakon tragedije. Pozvaćemo najveće stručnjake iz celog sveta da obnove Bogorodičinu crkvu. Već sada, poruke kao Vaša sa izrazima saosećanja, koje nam stižu iz celog sveta, posebno su nam dragocene.

Pročitajte još:
SIRIJKA PORUČUJE SRBIMA: Postaćete manjina u svojoj zemlji kao na Kosovu, migracija će vas preplaviti!
(VIDEO) POTOPLJENE KUĆE: Poplave nanela ogromnu materijalnu štetu u Zapadnoj Srbiji!
ZARIO MU NOŽ U GRUDI: Migrant ubio mladića u centru Beograda! Ubica i dalje na slobodi!

Zahvaljujući Vam se još jednom, molim Vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog veoma dubokog poštovanja – navodi se u pismu predsednika Makron, posebno naglasivši zahvalnost za ličnu velikodušnost predsednika Vučića.

BONUS VIDEO – Više o dramatičnom usponu desnice u Evropi, problemima na Kosovu, masovnoj migraciji i sve izvesnijem kolapsu Evropske unije možete pogledati u emisiji produkcije Centar posvećenoj poslednjim EU izborima:

Izvor: Tanjug/Telegraf.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite